Nordens största kontorshotell utökar – igen

Arkipelagen i Sisjön har nyligen skrivit på kontrakt för en utökning med ytterligare 55 kontorsrum och får sammanlagt 325 rum. – Vi ser en tydlig trend att också större företag väljer kontorshotell, säger Daniel Carlsson, vd på Arkipelagen.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-05-17 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Arkipelagen


Den senaste utökningen är företagets fjärde – bara i år.

– Det blev precis klart. Vi känner att det finns en stor efterfrågan, och räknar med att vi ska ha hyrt ut alla rum inom ett år, säger Daniel Carlsson.

Hittills i år har Arkipelagens nya kontorsrum hyrts ut genom större förhyrningar.

– Traditionellt har vi hyrt ut ett eller två kontorsrum per företag, men nu ser vi en tydlig trend i att även större företag väljer att komma hit. När vi växte med 40 rum delade fyra företag på dem.

Den största förhyrningen var till den norska dagligvaruhandelskoncernen Orkla som nu hyr 20 rum på Arkipelagen.

Bakgrunden var att Orklas bolag Abba Seafood i Göteborg och Procordia i Eslöv slogs samman och att huvudkontoret förlades till Eslöv. Göteborgskontoret behövde stängas ner samtidigt som Orkla ändå var i ­behov av ett antal kontorsplatser.

– Det är inte enkelt att byta arbetsplats, och vi gjorde en noggrann research bland utbudet i Göteborg. Vi besökte olika alternativ och valet föll på Arkipelagen. En känsla av framåtsträvande, positiv energi och trivsel var genomgående, säger Gunilla Landelius, senior HR manager på Orkla Foods.

Daniel Carlsson menar att enkelheten lockar företag till Arkipelagen.

– Här sitter företagare som vill koncentrera sig på sin kärnverksamhet. De vill inte lägga tid på att bredbandet eller skrivaren strular, eller på att städerskan inte har kommit. De vill jobba med det de jobbar med, i en trivsam miljö.

Vad tror du det är som lockar med Sisjön som område?

– Att det är enkelt att ta sig hit och härifrån. Jag tar mig in till centrala stan på 15 minuter, samtidigt finns allt jag behöver här i området. Jag själv köper nästan alla tjänster av mina hyresgäster i Arkipelagen. Det finns en enorm bredd, både i Arkipelagen och i Sisjön.

Arkipelagen är Nordens största kontorshotell. Det ligger på Stora Åvägen i Sisjön, och sträcker sig genom två fastigheter, som ägs av Kungsleden och Harry Sjögren.

Lediga lokaler i Göteborg


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration