Semconhuset blir Front Lindholmen

På Front Lindholmen finns många möjligheter för företag som vill sitta i stadens teknik- och utvecklingscentrum. Semcon lämnar fastigheten på Theres Svenssons gata 15 vid kommande årsskifte och i samband med det väljer nu Newsec, som förvaltar huset på uppdrag av den utländske ägaren, att profilera byggnaden med namnet Front Lindholmen.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-05-11 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Front Lindholmen. Semcon flyttar vid kommande årsskifte från sitt kontorshus, som nu profileras under namnet Front Lindholmen.
Bild: Newsec


– Lindholmen är ett område som vi har all anledning att vara stolta över, det är här det händer absolut mest i hela Göteborg. Därför lyfter vi gärna fram Lindholmen i namnet på byggnaden, berättar Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec i Göteborg och fortsätter:

– Byggnaden är den första man ser när man kommer till området med Älvsnabben och har visat sig vara attraktiv för företag som ligger i frontlinjen i sin business. Front Lindholmen är därför ett starkt namn på en unik och representativ byggnad.

Anpassas efter hyresgästen


Newsec för nu förhandlingar med tänkbara hyresgäster, bland annat sådana som är intresserade av alla kommande tillgängliga ytor.

Front Lindholmen uppfördes 2003, och kommer nu att anpassas för framtida hyresgäster.

– Vi vill hjälpa våra hyresgäster att effektivisera sina ytor genom att erbjuda en gemensam och professionell receptionstjänst i entréplanet. Den högkvalitativa gym- och relaxavdelningen vi har i fastigheten har visat sig vara attraktiv för de intressenter som överväger en etablering, då många företag söker lokaler som kan attrahera spetskompetens, vilka ofta även är hälso­medvetna.

Dessutom finns en av områdets 33 lunchrestauranger i huset. Denna yta kan nyttjas för event och företagskonferenser då man kan samla upp till 200 personer här.

Sticker ut


Front Lindholmen består av två huskroppar, förenade i en luftig och öppen ljusgård. Våningsplanen i tegel­huset är på cirka 1 200–1 500 kvadratmeter och i den putsade huskroppen cirka 600 kvadratmeter.

– På översta våningen finns en representationsmatsal med tillhörande beredningskök, en tillgång för kundträffar, styrelsemöten och större interna möten. Här finns också ett antal övernattningsrum som kan vara intressanta för företag med många tillresande. Det här är ytor som sticker ut och som vi hoppas blir en del av en större förhyrning, säger Ulf Birk.

Fantastisk utsikt


Den översta av de sex våningarna är indragen och omges av en stor terrass som löper hela vägen runt huset och därmed ger en storslagen utsikt.

– Front Lindholmen är en tekniskt kvalitativ fastig­het som med sitt läge längst ut vid vattnet ger en fantastisk möjlighet att som hyresgäst få exponera sitt varumärke på fastigheten, skyltläget är fantastiskt.

Kommunikationerna är ypperliga, med både buss, båt och bil. Det finns goda parkeringsmöjligheter i och kring byggnaden.

Byggnaden är, genom bland annat en bra ventilation, väl anpassad för att kunna inhysa hyresgäster som vill prova den senaste kontorstrenden, aktivitetsbaserade kontorslösningar.

– Då har medarbetarna inga fasta arbetsplatser utan väljer arbetsplats beroende på sin aktuella arbetsuppgift, en lösning som möjliggörs bland annat genom den senaste IT-tekniken, säger Ulf Birk.

Lediga lokaler i GöteborgDela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration