Wihlborgs köper fastighet i optimalt logistikläge

Wihlborgs förvärv av den 14 500 kvadratmeter stora logistikfastigheten i Sunnanå, strax utanför Malmö, betyder att bolaget åter får Transfargo som hyresgäst. – Vi känner dem väl och tycker det är en bra kund och hyresgäst, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs Fastigheter AB.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-03-04 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

OPTIMALT LÄGE. Anders Jarl, vd på Wihlborgs Fastigheter AB, tycker att läget vid Sunnanå är optimalt för en logistikfastighet.
Bild: Wihlborgs


Transfargo hyrde tidigare av Wihlborgs innan Skanska 2008 byggde den aktuella logistikanläggningen som sedan Transfargo flyttade in i. Nu återförenas de igen när Wihlborgs köper fastig­heten i Burlövs kommun. Fastigheten består av en kontorsbyggnad, en terminalbyggnad och en lagerbyggnad. Wihlborgs betalar 181 miljoner kronor till säljaren Axfast för fastigheten som har en tomtyta på 53 000 kvadratmeter. Enligt Anders Jarl är logistik­läget optimalt.

Förstärker positionen


– Sunnanå har ett ypperligt logistikläge där Yttre Ringvägen med E6, E20 och E22 korsar riksväg 11. Vi får en effektiv och modern logistikfastighet med en avkastning om cirka 7,2 procent. Genom vårt förvärv förstärker Wihlborgs sin position på marknaden, säger Anders Jarl.
Artikelbild

Wihlborgs äger fastigheter i Malmö, Lund, Helsingborg och Danmark. I Malmö har bolaget det största beståndet med 118 fastigheter och med en uthyrningsbar yta på cirka 665 000 kvadratmeter. Nyligen köpte man fyra kontorsfastigheter i danska Ballerup på totalt 39 000 kvadratmeter. I dagsläget är vakansen för kontorsbeståndet i Ballerup 50 procent, men Anders Jarl tror nu på en vändning i grannlandet.
Artikelbild

– Vi har legat lågt och inte köpt något på länge i Danmark men efter flera års negativ ekonomisk utveckling tror vi att det nu har bottnats ur. Sen har inte de gamla ägarna haft förmågan att hyra ut lokalerna, där är vi starkare. Vår strategi är att finnas väl koncentrerade till ett antal utvalda delmarknader varav Ballerup och Herlev är två att dessa. Här räknar vi med en avkastning på runt sju procent redan 2015, säger Anders Jarl.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration