"En levande stadskärna är viktigt"

Daniel Fredlund på Stena Fastigheter och Axel Carstam på Briggen om läget i Malmö.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-04-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Daniel Fredlund.
Bild: Stena Fastigheter


Daniel Fredlund, uthyrningsansvarig, Stena Fastigheter Malmö


Hur ser du på hyresutvecklingen i Malmö city?
– Malmö city är fortsatt attraktivt och vi ser därför att även efterfrågan och hyresutvecklingen är god. Våra intressenter efterfrågar flexibla kontors- och avtalslösningar vilket är roligt då det ger oss en möjlighet att visa vad vi är bäst på, nämligen att utveckla ett bra koncept tillsammans med kunden.

Tycker du att något saknas i city i dag som kan öka attraktionskraften ytterligare?
– En levande stadskärna är viktigt och bidrar till att öka stadens attraktivitet. Även om utbudet av butiker redan i dag är stort i city skulle fler internationella varumärken samt spännande kombinationer av service och handel eller kultur och handel bidra till att ytterligare stärka attraktionskraften för Malmö city.

Hur ser du på er roll i city?
– Vi är starkt representerade i city både genom bostads- och kommersiella fastigheter. Staden genomgår en spännande utveckling och vi vill vara med och utveckla staden tillsammans med våra hyresgäster och Malmö stad, vilket ställer krav på oss att hitta nya lösningar kring lokaler och avtal men också att arbetet görs i samverkan med andra aktörer i stort.

Har ni några lediga lokaler i city?
– Vårt kommersiella bestånd i Malmö city utgörs främst av kontorslokaler men vi har även butikslokaler på attraktiva lägen. Just nu har vi några kontors- och butikslokaler i attraktiva lägen tillgängliga för nya verksamheter.
Artikelbild

Axel Carstam.
Bild: BriggenAxel Carstam, uthyrare, Briggen


Hur ser du på hyresutvecklingen i Malmö city?
– Hyrorna i Malmö city har fluktuerat en del de senaste åren, men vi tror att de kommer att ligga kvar kring dagens nivå.

Tycker du att något saknas i city i dag som kan öka attraktionskraften ytterligare?
– Annorlunda attraherar. Mer yta hade kunnat hyras ut till butiker som inte är etablerade på de stora handelsplatserna. Det hade gett variation och gjort city mer intressant.

Hur ser du på er roll i city?
– Vi har bara en liten del av vårt bestånd i city, den största delen av våra fastigheter finns utmed ringlederna, exempelvis i Fosie och Bulltofta. Dock har vi några fastigheter i centrala Malmö.

Har ni några lediga lokaler i city?
– Vi har precis fått loss bra butiks- och kontorsytor på Gustav Adolfs torg. Dessa är i storleksordningen
300 kvadratmeter upp till 4 000 kvadratmeter och är riktiga flaggskeppslokaler.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration