Skanska hyr ut stort i Malmö

Skanska har tecknat ett tioårigt hyresavtal om cirka 11 000 kvadratmeter i kontorsfastigheten Österport 7 i Malmö. Under januari 2015 flyttar Sweco sitt regionkontor till den miljöklassade kontorsbyggnaden på Drottningtorget.

Skriven av Sofia Grymer 2014-03-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Österport. Sweco flyttar sitt regionkontor till den miljöklassade kontorsbyggnaden Österport 7 på Drottningtorget i Malmö.
Bild: Skanska


Fastigheten Österport 7, som består av åtta kontorsvåningar med parkering i källaren, byggs nu om för att stödja Swecos verksamhet. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige med planerad byggstart våren 2014.

– De nya lokalerna möjliggör samlokalisering av Sweco och Vecturas kontor i Malmö, något som kommer att stödja Swecos tillväxt och samverkan inom företaget. Hållbarhetsfrågan har varit viktig i valet av nya lokaler och kontoret kommer att utformas enligt vår filosofi om hållbarhet, energihållning, kreativa möten och ständig förändring, säger Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige.

Fastigheten är den första i Europa som har fått miljöcertifiering Leed Platinum i kategorin Existing Building och vann Sweden Green Building Award i kategorin befintlig byggnad 2012.

Byggnaden är även miljömärkt enligt EU:s Green Building och 2011 vann fastigheten Scandinavian Green Roof Associations första pris för sina takträdgårdar. Detta har möjliggjorts genom en omfattande grön renovering som sänkt energiförbrukningen och minskat fastighetens påverkan på miljön.

– Det är en tydlig trend att hållbarhet är avgörande vid val av kontorslokaler. Vi är glada att hälsa Sweco välkomna till Österport och ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Marie Persson, marknadschef, Skanska Öresund.

Fastigheten Österport färdigställdes 1969 och blev Skanskas regionkontor 1999.

Lediga lokaler i Malmö


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration