Arbetsmiljö som ger mindre företag stora möjligheter

World Trade Center Business Accelerator är ett aktivitetsbaserat kontorshotell, skräddarsytt för olika typer av arbetsuppgifter. I mitten av april invigdes Midrocs satsning i Västra Hamnen i Malmö. – Vi vill ge det lilla företaget det stora företagets möjligheter, sade Isabelle Wendelin, center manager för World Trade Center i Malmö.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-04-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Niklas Åklundh, general manager för WTC Malmö, klippte bandet vid invigningen i mitten av april.
Bild: Henrik Ekberg


Det råder ingen tvekan om att intresset för det nya kontorskonceptet är stort. Ett 100-tal personer hade tagit sig till invigningen i Västra Hamnen i mitten av april. Midroc har utvecklat Business Accelerator i WTC-byggnaden på Skeppsgatan där lokalytor om cirka 600 kvadratmeter har förvandlats till olika rum och miljöer. Det är tysta zoner, mötesrum i olika storlekar och för olika ändamål, ståbord för spontanmöten, mer publika ytor och så vidare. Allt komplett utrustat med den modernaste tekniken och med en reception som sköter de praktiska och administrativa sysslorna.

– Man kan jämföra ett aktivitetsbaserat kontor med en smartphone där apparna är alla funktioner och miljöer som erbjuds på kontoret, sade Niklas Åklundh, general manager för WTC Malmö vid invigningen.

Fördelen med ett aktivitetsbaserat kontorshotell är de stora möjligheterna till samarbeten och nätverksbyggande. Det finns en stor rörlighet i lokalerna och utrymmena för spontanmöten är många. Lägg där till mingel, frukostträffar, föreläsningar och seminarier som arrangeras och en rad tjänster som ingår i Business Accelerator-programmet.

– Det handlar dels om coaching, ledarskapsutbildningar och mentorskap, informerade Niklas Åklundh åhörarna.

Kan hyra månadsvis


I Business Accelerator har man valt att lyfta fram industrihistoriken från Västra Hamnen. Det är mycket rostfritt stål och som kontrast till detta trämaterial i olika färger. Isabelle Wendelin tror att mindre företag lockas av konceptet.

– Alla företag är välkomna hit, men det passar kanske främst mindre, flexibla företag som inte vill binda upp sig med långa kontrakt. Här kan man lösa ett klippkort eller hyra månadsvis. Totalt finns det omkring 130 arbetsplatser i den aktivitetsbaserade kontorsmiljön.

Det faktum att Business Accelerator ryms i ett World Trade Center – som finns på fler än 330 platser runt om i världen och som har över en miljon företag knutna till sig – ökar givetvis möjligheterna ytterligare för företag. En plats i ett WTC betyder till exempel att man kan knalla in och få tillgång till en arbetsplats i valfritt nordiskt WTC-kontor.

– Vi samarbetar brett i Norden. Men det är ändå bara förutsättningar som vi bygger, resten skapar vi som sitter här tillsammans. WCT öppnar fönster till en värld av möjligheter, säger Niklas Åklundh.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration