Heatex flyttar huvudkontoret till Malmö

Heatex AB, som tillverkar luftvärmeväxlare, har skrivit ett avtal med Kungsleden om 4 300 kvadratmeter i industrifastigheten Holkyxan i Fosie i Malmö.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-03-25 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Norrut. Heatex beger sig norrut och flyttar huvudkontoret från Trelleborg till Malmö.
Bild: Kungsleden


Därmed lämnar de lokalerna i Trelleborg och flyttar huvudkontoret, centrum för utvecklingen och viss tillverkning till Malmö. Byggnaden som uppfördes på 70-talet är anpassad för tidigare hyresgästen Selgas verksamhet. Inför Heatex tillträde kommer Kungs­leden att genomföra en ombyggnation och modernisering av fastig­heten både invändigt och utvändigt.

– I samarbete med Heatex kommer vi att genomföra ombyggnationen och anpassa byggnaden för att tillgodose Heatex verksamhetsbehov. I samband med detta kommer nya system för värme och ventilation att installeras där Heatex egna värmeväxlare kommer att användas i ventilationen vilket minskar energiförbrukningen väsentligt, säger Gert Ternström, regionchef på Kungs­leden i Malmö.

Heatex har förutom i Sverige även produktion i USA, Kina och Tjeckien.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration