Långsiktiga planer för Infracity

Infracity har det senaste året vuxit rejält. Både till antalet hyresgäster och storleken på verksamheterna. Dessutom etablerade sig Bauhaus i området i november. En smakstart för de nya ägarna Profi. – Det har gått över förväntan så här långt, säger Erik Löfberg, affärsområdeschef på Infracity.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-02-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Visionär. Erik Löfberg, affärsområdeschef på Infracity, har stora pla- ner för kontors- och handelsområdet. Just nu pågår ett visionsarbete för Infracity om hur området ska utvecklas långsiktigt.
Bild: Henrik Ekberg


När Profi tog över som ägare och förvaltare av Infra­city i mars förra året hade man en ambition att öka tillgängligheten gentemot hyres­gästerna. Att öppna upp dörrarna och få igång en dialog om hur kontors- och butiksverksamheterna på båda sidor av E4 kan utvecklas.

– Vi försöker vara aktiva och jobba nära våra hyresgäster för att de ska bli nöjda, men också för att locka nya. Vårt lokalkontor ligger till exempel mitt i området, i Infra Business Center, detta för att öka tillgängligheten. Tidigare låg kontoret mer undanskymt, berättar Erik Löfberg.

En ny hyresgäst i veckan


Av hela Infracitys lokalbestånd på 200 000 kvadrat­meter är knappt hälften kontor, en fjärdedel butiker och resterande hotell, lager och restauranger. Totalt finns det omkring 170 hyresgäster och cirka 2 500 personer arbetar i området. Profi har sedan övertagandet lyckats hyra ut 8 000 kvadratmeter, vilket motsvarar en ny hyresgäst i veckan. Bland dem kan nämnas Eon och F&H of Scandinavia. Sedan tidigare etablerade är bland annat Rusta, som har både huvudkontor och butik i området, Mio, EM, Puustelli, Ica, Mekonomen och Scandic. I november förra året stod Bauhaus nya byggvarubutik på 17 000 kvadratmeter klar.
Artikelbild

Grönt. Vy över Scandic Infra- citys grönskand
Bild: Henrik Ekberg


– Bauhaus etablering är något stort för hela området. Enligt dem själva så var läget helt avgörande och tittar man på vilken europeisk storstad som helst så ser man att det är kring flygplatserna det växer. Vad gäller utbudet generellt så har vi en mix av alla typer av verksamheter, det ger en bra riskspridning och även bra service åt hyresgästerna.

Vad har ni för framtidsplaner med Infracity?

– Vi jobbar nu aktivt med ett visionsarbete som vi kommer att presentera framöver. Det enda jag kan säga är att vi tänker långsiktigt och vi går in med öppna sinnen för att se vilka möjligheter vi har att utveckla Infracity. När det gäller infrastrukturen så började nyligen en direktbuss att gå från Stockholms Central till Infracity, men vi jobbar även för att förbättra kommunikationen till bland annat Rotebro och Upplands Väsby.

Vilka styrkor har Infracity?

– Dels läget vid E4 mellan Arlanda och Stockholm, som är landets mest trafikerade väg. Men också att det ligger i Upplands Väsby med sin goda tillväxt och sitt goda företagsklimat. Där gör Upplands Väsby Promotion ett kanonjobb. Jag tycker också att fastigheterna har rätt grundförutsättningar för att fortsätta investera i dem.

Hur är utbudet av lediga lokaler idag?

– Vi har både vakanta kontor och butiker och vi kan även erbjuda bra kombilokaler. Nyligen gick Barnens Hus i konkurs i hela landet och de hade en lokal i Infracity på 2 000 kvadratmeter, som nu är tillgänglig.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration