Minivaruhus väljer nya Triangeln

Danska kedjan TGR expanderar snabbt i Sverige. 2013 öppnar de dörrarna till sitt minivaruhus i nya Triangeln.
– Vi tror att Triangeln kommer att bli ett av de bästa köpcentrumen i Malmö, säger Gunilla Lundin på TGR Sverige.

Skriven av Therese Aronsson 2012-01-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

NCC:s nya Triangeln blir 11 000 kvadratmeter stor och rymmer 60 butiker. I anslutning ska 4 000 kvadratmeter kontor och 160 lägenheter byggas.
Bild: NCC


Under 2008 öppnade den första TGR-butiken i Sverige, på Södergatan i Malmö. I dag har de nio butiker och i år ska de att öppna ytterligare åtta butiker. Om fem år planerar de att ha 30 butiker i Sverige.

– Vi expanderar kraftigt just nu. Det är väldigt roligt, säger Gunilla Lundin, partner på TGR Sverige.

Hon beskriver TGR som ett minivaruhus som är uppdelat i olika områden. De har allt från praktiska saker som plåster, läsglasögon och köksprylar till leksaker, kryddor, media och roliga ting som du inte visste existerade.

– Allt kan finnas här. Affärsidén är att man ska känna sig som en miljonär när man går in här. Vi har väldigt bra priser. Vad som finns i butikerna varierar från månad till månad.

Bred målgrupp


Målgruppen är alla. Man som kvinna, ung som gammal, alla ska kunna hitta något här.

– Vi har inga konkurrenter. Vi lockar till oss folk som bor i närheten och har ett enormt flöde av varor och människor.

En av de nya butikerna blir i nya Triangeln som NCC bygger just nu och som planeras öppna under våren 2013. Där har TGR hyrt 250 kvadratmeter.

– Vi känner att vi behöver fler butiker, vi skriker efter mer plats. Så det här är en möjlighet för oss. Triangeln kommer att bli en bra affärsplats. Vi tror att Triangeln och Mobilia kommer att bli de bästa köpcentrumen i Malmö.

Generellt tror jag att det ökade utbudet i och med nya Triangeln gör att fler människor tar sig dit. Det bidrar till att behålla handeln i staden, säger Gunilla Lundin.

Finns i 14 europeiska länder


Tiger är en dansk butikskedja som i Sverige heter TGR. Kedjan finns i dag i 14 europeiska länder. Kedjan i startade i Danmark och där finns i dag 50 butiker.

Den nya gallerian, som ska integreras med den befintliga Triangeln, blir 11 000 kvadratmeter stor och rymmer 60 butiker. Omkring hälften är i dag uthyrt. Fastigheten ska miljöklassas enligt Breeam

Projektet innefattar kontor i fyra våningar på sammanlagt 4 000 kvadratmeter. Kontorshuset kommer att få en stark miljöprofil med klimatkloka lösningar. Lokalerna beskrivs som luftiga och moderna med mycket dagsljus. 2014 är det dags för inflyttning. På platsen ska även 160 lägenheter och garage för 400 bilar byggas. NCC satsar en miljard på hela projektet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration