Volvo IT samlokaliserar på Lindholmen

Volvo IT expanderar och samlar styrkorna till ett kontor om 2 476 kvadratmeter i Lindholmen Science Park.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-01-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Volvo IT:s huvudkontor flyttar in, med 160 medarbetare, på nästan 2 500 kvadratmeter på Lindholmen.
Bild: Hans Wretling


– Det har blivit en tydlig fokusering på entreprenörskap och utveckling på Lindholmen. Det är också väldigt påtagligt att det finns många spelare i vårt Eco-system på området, vilket ständigt ger positiva injektioner, säger Calle Mannerfelt på Volvo IT.

Volvo IT flyttade till Lindholmen 2005, då under namnet Wireless Car. Sammanlagt finns 5 000 anställda inom Volvo IT och huvudkontoret ligger alltså på Lindholmen.

– Vi har samlat den delen av Volvo IT som arbetar med telematik, till ett och samma kontor i Göteborg. Sammanlagt är vi nu 160 personer på kontoret i huvudbyggnaden Lindholmen Science Park, säger Calle Mannerfelt.

– Det är ytterst glädjande att Volvo IT fortsätter att expandera på Lindholmen. Deras verksamhet är av stor betydelse för hela området, säger Hans Kallin, uthyrare på Älvstranden Utveckling.

– Det känns bra att vår etablering blev klar så snabbt vilket gör att vi nu är nära våra kunder i västra Sverige och kan fortsätta utveckla Fasticons verksamhet, säger Mikael Hasselberg, regionchef på ­Fasticon i Göteborg.

Eklandia äger fastigheten och bland Fasticons nya grannar finns bland andra huvudkontoret för Eklandias koncernmoder Castellum.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration