En strategiskt placerad bank

När Sparbanken Syd skulle etablera sig i Malmö så blev Hyllie det självklara valet. – Det är ett modernt område och strategiskt placerat, precis vid brofästet mot kontinenten, konstaterar tillförordnade kontorschefen Sven-Åke Espmarker.

Skriven av Lina Baldenäs och Eddie Ekberg 2009-07-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

De är sprungna från Österlen, Sparbanken Syd, med huvudkontoret i Ystad. I mars öppnade nya kontoret i Malmö och då i fina luftiga lokaler i Malmö Arena.

Varför valde ni just Hyllie?


– För att säga det enkelt så är det för att det är den här delen av Malmö som kommer att växa. Mötesplatsen med Citytunneln är avgörande och och nu i dagarna inviger Ikea sitt nya kontor, vi ser det från våra lokaler. Det innebär mycket folk i omlopp. En bank som tittar framåt ska befinna sig på en slags mötesplats, där man kan gå och shoppa innan man kommer till oss och sedan avsluta kvällen med att gå på något uppträdande eller restaurang precis i närheten.

Funderade ni på andra etableringsalternativ?


– Ja, givetvis tittade vi på Hjälmarkajen. Där sitter revisorer, advokater och banker. Det är ett etablerat område där man vet att det är säkert att etablera sig. Trots det kändes det inte riktigt aktuellt. Vi ville hitta ett nytt grepp, lite mer spännande.

Har Hyllie motsvarat era förväntningar?


– Absolut, den enda nackdelen just nu är väntan på Citytunneln som har ett år kvar innan den blir klar. Dessutom kom vi ombord i den djupaste av ekonomiska kriser så en del projekt och byggen saktade av något men för vår del så går allt planenligt. Vi gör de affärer vi vill göra.

Vad är det bästa med era lokaler?


– Du kan på sex minuter kan ta dig till city, 14 minuter till Köpenhamn. Vi befinner oss i en geografiskt utmärkt position där våra företagskunder kan träffa klienter som kommer utifrån, landar, gör affären hos oss och sedan avrundar med att gå och kolla på hockey. Det är ett stort plus att ligga så nära en event­anläggning, man gör ju ändå alltid affärer med människor och det är det fysiska mötet som är spännande. Dessutom är logistiken väldigt avgörande. Här kan man sedan bara stiga av på perrongen och ta rulltrappan direkt upp till vårt kontor, bättre kan det inte bli. Det ska inte vara krångligt att gå till banken.

Har ni några tips till andra företag som funderar på att etablera sig i området?


– Jag träffar många människor och konstaterar att det här är ett modernt sätt att förhålla sig till en arbetsplats. Mycket människor och rörelse. Dessutom finns det ju en miljöaspekt i det hela. Man ska kunna åka kollektivt till jobbet och det kan man ju absolut göra här.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration