"En trevlig och lagom stor stad"

När reklambyrån Relevans grundades för fem år sedan var det framför allt läget som var en av de avgörande faktorerna till att företaget valde just Helsingborg som etableringsort.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-06-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

– För oss utgör Helsingborg en bra medelpunkt, eftersom några av de anställda är bosatta norrut vid Ängelholm, några finns i Helsingborg och några bor i Lund och Malmö, säger Sophia André Klingspor, projektledare på Relevans.

Reklambyrån Relevans startades 2003 av en arbetsgrupp på fyra personer. Idag har företaget växt till att omfatta 16 personer där kompetensen innefattar bland annat art directors, copywriters, creative director, produktionsledare, projektledare, grafiska formgivare, och en webbdesigner.

På Relevans Strategi & Kommunikation arbetar man idag med uppdrag över hela Sverige men främst i Stockholm samt internationellt. Fokus ligger på att göra läkemedel och hälsoprodukter till framgångsrika varumärken.

Har ni någon gång funderat på att flytta till annan ort?


– Nej, faktiskt inte. Helsingborg passar oss utmärkt och vi trivs väldigt bra här.

Vad skulle du säga är de främsta fördelarna med Helsingborg?


– Helsingborg är en trevlig och lagom stor stad att vara verksam i. Vi sitter även strategiskt mitt emellan Halmstad och Malmö, vilket gör att de anställda inte behöver resa särskilt långt. Med tanke på att vi dessutom har en hel del danska kunder är det också en fördel att enkelt kunna ta sig över till Danmark. Sedan är Helsingborg en vacker stad precis vid havet med många trevliga lunchrestauranger, så det känns faktiskt lite lyxigt.

Finns det något som kan förbättras i Helsingborg?


– Ingenting som jag kan komma på spontant.

Skulle du rekommendera andra företag att etablera sig här?


– Absolut. Jag bor i och för sig inte här själv, utan i Lund. Men jag trivs jättebra med att jobba i Helsingborg.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration