Time Building värnar om tiden

Mitt på Kistagången, mellan de båda skraporna, utvecklar Klövern Time Building. En byggnad som värnar om tiden. – Vi vill underlätta kundernas vardag, all service ska finnas i huset, säger Diana Eriksson, förvaltare på Klövern.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-04-10 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Klövern förvärvade Time Building i Kista i juni 2012. Snart på- börjas renoveringsarbetet och under nästa år kommer de första hyresgästerna att flytta in. Totalt handlar det om kontorslokaler på 15 000 kvadratmeter.
Bild: Henrik Ekberg


Den byggdes ursprungligen som huvudkontor åt Åhléns och stod klar 1982. Men tolv år senare flyttade telefonaktiebolaget LM Ericsson in i byggnaden och där blev de kvar till juni 2012 då Klövern förvärvade fastigheten. Strax därefter påbörjades ett inventeringsarbete för att utreda fastighetens status och dess moderniserings- och effektiviseringsmöjligheter.

– Byggnaden är i relativt gott skick, men vi kommer att gå igenom huset grundligt för att skapa moderna och attraktiva kontorsutrymmen, säger Diana Eriksson.

Bland annat kommer större delen av de tekniska installationerna i fastigheten att uppgraderas, ytskikt och invändiga glaspartier ska förnyas och entréerna moderniseras. Den befintliga röda tegelfasaden har man beslutat att behålla, mycket för att det är ett bra och levande material.

Enorm utsikt


Vi sitter i Klöverns lokal på våning 28, precis under det så kallade utsticket, i Victoria Tower. Här har bolaget suttit i snart tre år. Utsikten är enorm och nedanför kan man skåda Klöverns fastighetsbestånd i Kista som främst är koncentrerat till Torshamnsgatan. Där nere intill Kistamässan ligger också området som Klövern kommer att förvandla till Kista Garden; en grön oas med bostäder, rekreation, arbetsplatser och kultur. Man kan också se Time Building som rymmer en lokalyta på 15 000 kvadratmeter, fördelade på fyra huskroppar i åtta våningsplan. Huset har två entréer; den mot Kistagången som kommer att vara huvudsaklig entré för gående samt resande med kollektiva färdmedel samt en mot Torshamnsgatan som främst är tänkt för cykel- och bilburna och som även har ett separat lastintag. Planen är att påbörja renoveringen under sommaren och den första inflyttningen beräknas ske ett år senare.

– Kontoren kommer att vara luftiga, ljusa och flexibla för att anpassas till hyresgästernas behov. Storleksmässigt kommer det att bli lokaler tillgängliga från cirka 190 kvadratmeter och uppåt, med totalt cirka 2 100 kvadratmeter per plan, berättar Diana Eriksson.

Underlätta kundens vardag


Namnet Time Building kommer av Klöverns måtto att "var dag underlätta kundens vardag" med så mycket service som möjligt vid och kring arbetsplatsen. Därför kommer det att byggas stora gemensamma konferensrum i bottenplan. Ett servicecenter vid entrén kommer att serva alla företag i byggnaden som även får en modern restaurang med cateringmöjligheter. Dessutom skapas ett cykel­rum med omklädningsrum och dusch i byggnaden och Klövern själva kommer att etablera ett kontorshotell där det blir möjligt att hyra kontorsutrymmen. Uthyrningsansvarig för Time Building är Gabrielle Hemmerlind på Newsec.

– Vi har en bra efterfrågan för lokalerna i Time Building, vi har kontakt med allt från IT-bolag till myndigheter och mindre företag. Intressenter kommer både från Kista och andra delar av staden. Vår målsättning är att det första hyresgästkontraktet skrivs under hösten 2014, säger Gabrielle Hemmerlind.

Lediga lokaler i Stockholm


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration