Utvecklar stadsdelar tillsammans med kunderna

Fabege har ett samlat fastighetsbestånd i Stockholm med lokalkontor på plats. Det gör att bolaget kan bygga en nära relation med kunderna. – Vi utvecklar stadsdelarna tillsammans med våra kunder, säger Urban Sjölund, uthyrningschef på Fabege.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-04-08 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Fabege AB är ett av landets ledande fastighets­bolag med huvudsaklig inriktning mot uthyrning och förvaltning av kontorslokaler samt fastighetsutveckling. Bolagets bestånd är främst koncentrerat till Stockholms innerstad, Hammarby Sjöstad, Solna Business Park och Arenastaden. Framför allt handlar det om kontor, men fastigheternas bottenplan rymmer också ett stort antal butiker. Bland hyresgästerna kan nämnas Nasdaq OMX som hyr lokaler i Frihamnen, Skatteverket nya kontor i Solna Strand samt Vattenfalls huvudkontor i Arenastaden. I varje stadsdel som ­Fabege är verksam har bolaget lokalkontor, vilket gör att relationen till kunderna blir extra starka. Något som gynnar både Fabege och hyresgästerna.

Bidrar till framgång


– Vi vet att medarbetare som trivs i sin arbetsmiljö och som får ihop livspusslet presterar bättre och bidrar till företagens framgång. Vi kan se till att den service de behöver i vardagen finns på plats. Att Pontus Frithiof öppnar restaurang i Solna Business Park är ett exempel på där vi lyckats möta önskemålen från våra kunder. Ett annat är vår cykelservice och däckbytartjänster som pågår just nu eller vårt bidrag till utbyggnaden av tunnelbanan till Arenastaden, berättar Urban Sjölund.
Artikelbild

Naturliga material. PÅ Dalvägen 24 i Arenastaden utvecklar Fabege Uarda 1 som har en uthyrningsbar yta på 18 000 kvadratmeter. I september är det inflyttning i huset där tonvikten läggs på det naturliga materialet som sten och ljusa träslag.
Bild: Fabege


Just nu är Fabege i full gång med uppförandet av flera nya kontorsfastigheter i Arenastaden. Bland annat Scandinavian Office Building som blir en 42 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad med inflyttning hösten 2015. Fabege äger 90 procent av alla kommersiella lokaler i Arenastaden. Tillsammans med bland andra Peab utvecklar ­Fabege också Nya Råsunda och i Solna, en kort promenad från Friends Arena, utvecklar man The Winery Hotell som beräknas slå upp portarna under 2015.

Hur har ni det med lediga lokaler?

– Just nu har vi två helt unika objekt. Den ena är den anrika Fordfabriken i Frihamnen med sin speciella ­karaktär och rymd. Den andra är Grönlandet mitt i city som är vida känt av alla arkitekter. Ett unikt tillfälle för den som söker ett mycket centralt läge.

Hur ser ni på framtiden i Stockholm?

– Stockholm växer starkt. Staden satsar på utbyggnad av kollektivtrafik och infrastruktur i en omfattning som vi inte har sett på mycket länge och när Stockholm växer så gynnar det självklart oss. Vi ser också att de områden där vi har våra fastigheter och våra samlade bestånd är de områden i Stockholm som växer och utvecklas starkast. Vi ser väldigt ljust på framtiden.

Lediga lokaler i Stockholm


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration