Swedish Match och Fora till Sveavägen 44

Tobaksbolaget Swedish Match och valcentralen Fora hyr ca 2600 respektive 2865 kvadratmeter kontorsyta av Diligentia på Sveavägen 44.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-04-07 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Diligentias stora om- och tillbyggnad av Sveavägen 44 pågår för fullt och nya hyresgäster till kontorshuset tillkommer hela tiden. Sedan tidigare är det klart att mjukvaruföretaget SAP och IT-företagen Klarna, Raysearch och King, samt Arbetsgivarverket flyttar in i det Breeam Excellent-certifierade huset. Och från och med mars 2015 även Swedish Match.

– Vi ser fram emot att bli en del av den spännande fastigheten och känner oss övertygade om Diligentia som en bra långsiktig hyresvärd. För oss stod aspekter som hållbarhetsklassning, centralt läge, bra skyltmöjligheter och att sitta alla cirka 200 medarbetare tillsammans på ett våningsplan högt upp på listan, säger Petra Edenström på Swedish Match.

Tobaksbolaget kommer att hyra 2 600 kvadratmeter på plan åtta som är husets översta plan. Då ingår också en stor terrass på 650 kvadratmeter. Även valcentralen Fora väljer att flytta sitt kontor till kontorshuset. Fora, som ägs till lika delar av LO och Svenskt Näringsliv och som administrerar tjänstepensioner och försäkringar som cirka fyra miljoner personer omfattas av via sin anställning, kommer att hyra en kontorsyta på 3 836 kvadratmeter på plan sex. Fora flyttar in i april 2015.

– Eftersom samhällsnyttan är viktigt för oss så var det också avgörande att fastigheten har en hög standard när det gäller energi- och miljökrav, säger Tomas Torarp, HR-chef på Fora.

Lediga lokaler i Stockholm


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration