Flaggskeppsbutik till Hamngatan

I mars öppnar Asics sin första butik i Sverige. Konceptet är helt nytt och består av så kallad running club, läpträning i grupp.

Skriven av Therese Aronsson 2012-01-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: ASICS


Här inrymms ett showroom för nya produkter och huvudkontoret flyttar in i samma hus. Sammanlagt hyr Asics 1 000 kvadratmeter kontor och butik av Humlegården Fastigheter på Hamngatan 15.

– Hamngatan 15 är ett hus och ett läge som väl matchar vår position som premiumvarumärke. Det känns som att vårt prisade butikskoncept passar in perfekt i denna lokal. Att Stockholm Marathon dessutom passerar butiken gör det än bättre, säger Erik Nystedt, vd på Asics Sverige AB.

– Det råder en löpartrend i Stockholm och vi tror starkt på Asics koncept med ledarledd löparträning, säger Rebecka Yrlid, projektchef på Humlegården Fastigheter.

Som Asics Store Tokyo och Amsterdam där löparna träffas och springer tillsammans i närliggande parker kommer Asics Running Club i Stockholm att utgå från butiken och springa mot Djurgården och andra grönområden.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare för Asics i förhandlingen med Humlegården Fastigheter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration