Bankhallar blir dansmuseum

Två före detta bankhallar på Drottninggatan 17 ska bli Dansmuseets nya hemvist efter att ett tolvårigt hyresavtal tecknats med Statens fastighetsverk (SFV).

Skriven av Therese Aronsson 2012-01-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Murman Arkitekter


Lokalen på 1 500 kvadratmeter kommer förutom utställningsyta i två plan innehålla butik, restaurang, arkiv, studierum och kontor. Det har även föreslagits en lugn och solig plats med trädplanteringar utanför museet. Våren 2013 kommer museet att öppna.

– Att kunna erbjuda Dansmuseet en funktionell lokal i anslutning till gångstråket på Drottninggatan känns mycket bra. Ett museum på den här platsen blir ett lyft för Drottninggatan och ett välkommet inslag för kvarteret Loen, säger Charlotta Andersson, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

– Tillsammans med Statens fastighetsverk har vi utvärderat ett antal lokaler i centrala Stockholm och vi är överens om att det här är den bästa, säger Erik Näslund, museichef på Dansmuseet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration