Cale flyttar "hem"

Cale har precis installerat sig i Kista. Flytten innebär inte bara en symbolisk nystart och en effektivisering av verksamheten utan ger dem även en plats i det högteknologiska klustret.

Skriven av Therese Aronsson 2012-01-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Genestas Hornafjord 1 har gångavstånd till Kista Galleria och tunnelbanestationen. Där har Cale precis flyttat in på 2 150 kvadratmeter.
Bild: Niclas LiedbergCale är ett världsledande företag inom utrustning för obemannad betalning utomhus. Till exempel har de system och automater för parkeringsavgifter och bussbiljetter, som ska hålla för väder, vind och vandalisering. Företaget startades 1955 och har en lång erfarenhet inom området.

Trångbodda


Under en längre tid har företaget suttit i Solna Business Park och till slut var lokalen inte längre optimal. De hade börjat bli trångbodda och för att lösa arbetsplatser hade utplaceringen av skrivbord inte blivit i enlighet med hur verksamheten såg ut. Det fanns även klara renoveringsbehov efter att de hade suttit där så länge.

– Folk har fått sitta där det fanns plats, och åren går. Till slut hade vi kommit till en punkt när vi insåg att vi behövde flytta, säger vd:n Henrik Mella.

Kraven på det nya området för kontoret var höga. Alternativen var Solna igen eller Kista. För att behålla sina medarbetare ville de sitta kvar på samma sida city. Och det måste vara lätt att ta sig dit.

– Vi är ett medelstort företag, inget Microsoft eller IBM som folk vill jobba på även om de sitter ute i skogen. För oss behöver platsen vara attraktiv.

Högteknologiskt


Han berättar att företaget har utvecklats mycket de senaste åren.

– Vi har gått mer och mer åt att vara ett högteknologiskt företag som arbetar med mjukvara och integration av olika system. Tre av fyra på vår forskning- och utvecklingsavdelning är mjukvaruutvecklare. Det gör att vi känner oss "hemma" i Kistas högteknologiska kluster, säger Henrik Mella och fortsätter.

– Jag har vänner som arbetar i Kista som är väldigt nöjda med området. Det nya hotellet, Victoria Tower och högskolans utbredning visar att det finns en framåtanda här. Jag tror att Kista går en intressant framtid till mötes.

I Kista hittade Cale även en passande lokal i fastighetsbolaget Genestas fastighet Hornafjord 1. Den är i lämplig storlek, 2 150 kvadratmeter, och ligger med gångavstånd till Kista Galleria och tunnelbanestationen. De har haft möjlighet att utforma lokalen efter sina önskemål.

– Vi har valt att ha flera konferensrum och tysta rum. Till det har vi mindre öppna landskap. Det kommer att bli väldigt bra.

På kontoret kommer de cirka 80 medarbetarna att vara placerade utefter funktionen i organisationen. Produktcheferna sitter bredvid säljarna, teknisk support bredvid help desk och så vidare.

– Allt hänger ihop på ett logiskt sätt. Vår organisation kommer att bli mer effektiv. En flytt innebär även en symbolisk nystart. Det ger möjlighet att förändra och se över organisationens arbetssätt Man kan nog säga att det är nyttigt att flytta emellanåt.

En extern och en intern del


De har även fått en tydlig extern del med mötesrum där de kan ta emot gäster. Det innebär att man kommer att ha bättre möjligheter att sätta upp mål och budskap på väggarna i den interna delen.

En kritisk punkt var själva flytten. Cale har tiotusentals automater ute i verkligheten, som är uppkopplade online mot back office-systemet CWO, och de får inte sluta fungera. Men lyckligtvis gick allt som planerat.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration