Gammalt möter nytt

Att kombinera vacker och idyllisk natur med ett citynära läge – går det? Jodå, i företagsparken St Lars i Lund kan hyresgästerna slå två flugor i en smäll. Nu planerar dessutom fastighetsägaren SveaReal att utöka företagsparken ytterligare.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

SveaReal är en av de fastighetsägare som satsar stort i Lund. De äger företagsparken St Lars vid Lunds södra infart, bara några minuters cykeltur från centrum och centralstationen. Och här finns det stora planer framöver.

– I dagsläget har vi nio befintliga huskroppar med mycket hög standard på St Lars-området. Här kan vi erbjuda allt ifrån mindre kontorshotell till helhetslösningar för större kontor. Framöver planerar vi även att bygga ut företagsparken med upp till sex nya topp­moderna huskroppar, säger Peter Olsson, förvaltare på SveaReal.

Företagsparken är strategiskt placerad vid Lunds sydöstra spets på det kontorsområde i Lund som ligger allra närmast Malmö, Sturup och Köpenhamn. Dessutom ligger företagsparken precis intill motorvägen, vilket gör läget mycket fördelaktigt ur kommunikationssynpunkt.

– Du har närhet till både E 22 och E 6 och det är bara fem minuters bilväg till Brunnshögsområdet och Ideon, så kommunikationsläget kan nästan inte bli bättre.

Vilka typer av företag tror du kommer att lockas hit framöver?


– Idag sitter här ett 60-tal företag varav många av dem är verksamma inom medicin- och läkemedelsbranschen. Det finns även en hel del teknikkonsulter i företagsparken, mycket tack vare att Tetra Pak ligger i närheten. Nu när det dessutom har blivit klart att den stora forskningsanläggningen ESS ska byggas här i Lund, tror jag att en hel del internationella företag kan lockas hit. Men vi hoppas även på lite tyngre Lundaföretag, som vi gärna ser som hyresgäster.

En stor bonus


En stor bonus med företagsparken är den idylliska närmiljön, berättar Peter Olsson.

– Alldeles intill företagsparken ligger en 150 år gammal naturskön park med en mängd olika trädsorter och en å som rinner igenom parken. Här finns det även gott om promenadstråk, för den som vill strosa runt och njuta av den lugna och fridfulla miljön. Det här tror jag att många uppskattar, till skillnad från den typ av sterila miljöer som ofta omger nybyggda områden.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration