Lundatvillingar ser dagens ljus

De flesta tvillingar brukar komma på en och samma gång. Men här i Lund kommer de med nästan sju års mellanrum. Ja, det är förstås inte tal om någon tvilling i mänsklig form utan ett tvillinghus som uppförs i det attraktiva området vid Ideon i Lund.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Fastighets Briggen AB är i full färd med färdigställandet av Edison Park vid Ideon i Lund. Det första kontorshuset på området stod klart 2001 och nu uppförs ett identiskt hus alldeles intill det första. Utseendemässigt är det inte mycket som skiljer tvillingarna Edison 1 och Edison 2 åt, men när det gäller innehållet kommer det att finnas vissa skillnader mellan syskonparet.

– I det första huset finns det en flott konferensdel med en stor hörsal som kan hyras. I det nya huset är det planerat för restaurang- och cateringverksamhet. Vi har påbörjat en dialog med ett företag som kommer tillhandahålla både frukost, lunch och representationsluncher, samt även ansvara för konferensdelen. Det finns också en del spännande planer när det gäller kringservicen i övrigt i de båda husen. Tanken är att Edison Park ska erbjuda en levande miljö och en vara naturlig mötesplats för både de som jobbar i husen, men även för företag runt omkring, säger Caroline Fredberg, marknadschef på Briggen.

Slappna av med en kopp kaffe


– I det nya huset har vi tänkt att det ska finnas en internationell lounge med datorer, tidningar och lite annat smått och gott. Här ska man kunna sätta sig och ha förmöten och eftersnack, eller bara slappna av med en kopp kaffe. Vi har även tänkt anordna after work och andra trevliga aktiviteter. Det finns också lite idéer på olika typer av butlertjänster, så som exempelvis hjälp med att hämta barnen på dagis.

Gott resultat


Edison Park är en av Briggens största satsningar någonsin, med en sammanlagd investering på cirka 500 miljoner kronor. Och än så länge har satsningen gett gott resultat.

– Vi erbjuder moderna och flexibla lokaler på ett av Lunds bästa lägen, vilket lockar många företag hit. Framför allt är det forskningsintensiva, innovativa och högteknologiska företag som gärna etablerar sig här, eftersom det ligger så nära Ideon och LTH. Området har blivit lite av ett telekomkluster, där många företag har kopplingar till bland annat Ericsson eller Sony Ericsson. Närheten till samarbetspartners är även viktigt för många företag, och det är även en stor fördel när det är dags att rekrytera personal. Ofta är det bristen på kvalificerad personal som begränsar tillväxten hos många företag idag, säger Marianne Eggert, på Briggen.

Men det är inte bara närheten till andra företag som gör läget bra. Edison Park ligger dessutom strategiskt placerat ur kommunikationssynpunkt.

– Det ligger mittemellan Norra Ringvägen och Scheele­vägen och det är väldigt enkelt att ta sig hit både för de anställda och för deras kunder. I ett större perspektiv är det dessutom väldigt nära till Kastrup, vilket innebär en enorm fördel för de många internationella företag som finns i området. En annan bonus är att det finns goda möjligheter för företagen att profilera sig längs infartsvägen, säger Caroline Fredberg.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration