Inredning by numbers

När QlikTech flyttade hade de en önskan om att få öppen lokal samtidigt som det ibland behövs slutna utrymmen för att sitta ner och arbeta. Lokalnytt träffade Per Walander, regionchef och Jenny Carlsson, säljassistent för att prata om hur de tycker att det gick.

Skriven av Emma Granberg 2009-04-01 | Arbetsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Ljusa lokaler med fönster från golv till tak i alla rummen ger ett fräscht intryck. Till vänster finns ett kontorslandskap med plats för tolv personer, till höger en korridor med kontor som till slut öppnar upp sig till ett kök med soffor och tv omringat av två konferensrum.

QlikTech sitter i Krokslätts Fabriker i Mölndal utanför Göteborg och arbetar med att ta fram ett Business Intelligence verktyg, BI verktyg till större företag.

– När man jobbar med många olika system kan det vara svårt att få en överblick över all information. QlikView är ett sammanlänkade program som att man med ett enkelt knapp klick kan få överblick.

Hur kommer det sig att ni valde att flytta?


– Vi hade växt ur våra lokaler på Aminogatan 34 i Mölndal. Där satt vi tolv personer på 180 kvadratmeter.

Så i augusti 2007 sade de upp kontraktet och letade efter nya lokaler. Det tog ett tag men till slut hittade de lokalen med stort L.

– Vi visste att vi inte ville sitta precis centralt utan i något av kringområdena.

Så de tittade på några lokaler i dessa lägen. Första gången de var i Krokslätts Fabriker var det för att titta på en lokal längre ner i huset. De tittade även på denna lokal på tredje våningen men det fanns redan en påtänkt hyresgäst då. Men den kunden backade ur så QlikTech fick chansen att hyra lokalen.

– Vi hade ju tittat på andra lokaler men hittade inget som kändes 100 procent rätt. Så när vi fick denna lokal kändes det; Yes, vad skönt.

"Look and feel"


När de först tittade på lokalen så var det en hel våning som stod tom med bara väggar och tak. Så QlikTech har fått vara med och bestämma en hel del över hur lokalen ska se ut. För det första har de delat av så att de har 75 procent av våningen. Sedan har de tillsammans med Wingårdh som ritat huset, fått inreda lokalen.

– Vi har en väldefinierad "look and feel", 70 procent vitt, 25 procent grått och 5 procent grönt som vi försökt att följa.

Det märks att det har funnits en tydlig tanke bakom valet av inredning. Vita väggar, gråa soffor och gröna accessoarer såsom kuddar och växter.

Vilka fördelar ser ni med de nya lokalerna?


– Det är större så att alla får plats och har sitt område. Vi ville ha öppenhet men även ha utrymmen för att kunna sitta enskilt och göra viktiga samtal. Så vi har en del som är kontorslandskap och en del med lite kontor.

I ena änden av lokalen finns en öppen yta med ett köksutrymme och soffor och en tv. Här finns även två konferensrum.

– Det känns väldigt bra att vi nu kan ta hit kunder på ett annat sätt. Det går att antigen sitta i den lite mindre utbildningssalen, som har nio platser eller om det behövs så kan man sitta i konferensrummet.

Vad har ni lärt er av flytten?


– En sak som jag kan tipsa om är att det är bra att bo in sig lite innan man gör det sista inredningsjobbet. Man märker saker när man jobbar i lokalen och då kanske man ändrar sig angående vissa saker. Vi tänkte till exempel att vi skulle sätta upp whiteboardtavlor i alla kontor men efter att ha jobbat här ett tag visade det sig att det bara var två som ville ha det. Så genom att bo in sig först så slipper man göra onödiga inköp.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration