Bohuslän Big Bands nya scen

Aspelin Ramm behövde inte leta länge för att hitta artister till jullunchen på Pedagogen Park. Storbandet Bohuslän Big Band är snart en av hyresgästerna.

Skriven av Nicklas Tollesson 2015-02-16 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Storband. Bohuslän Big Band flyttar till hösten in i Aspelin Ramms Pedagogen Park i Mölndal. "En del hyresvärdar blir livrädda när de har att göra med verksamheter som låter, men Aspelin Ramm hade inga problem med det, de var öppna och lyhörda för våra önskemål", säger Björn Samuelsson, som är bandets producent.
Bild: Nicklas Tollesson


Den gamla lärarhögskolan i Mölndal hade stått övergiven i fyra år när Aspelin Ramm köpte fastigheten av Akademiska Hus år 2010.

Sedan dess har fastigheten förvandlats fullständigt och är nu en levande mötesplats – när vårens hyresgäster har flyttat in kommer 450 personer att ha Pedagogen Park som sin arbetsplats.

Många branscher representerade


– Pedagogen Park har blivit som vi hade hoppats på, en fastighet med en mängd olika branscher representerade, från förskola och skola till moderna tjänsteföretag – och snart ett storband, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm.

Pedagogen Park omfattar cirka 32 000 kvadratmeter. I nuläget är 17 000 kvadratmeter uthyrda. Lokalerna moderniseras och anpassas utifrån de olika hyresgästernas önskemål.

På servicesidan finns den uppskattade restaurangen CV Linné och en större eventhall, där Aspelin Ramm strax före jul anordnade en jullunch för hyresgäster och affärskontakter. Givetvis underhöll Bohuslän Big Band. Dock "bara" representerade av en trio – i vanliga fall ingår 16 heltidsanställda musiker i bandet, som den 1 oktober flyttar in i en lokal, helt anpassad för ­deras stundtals högljudda verksamhet.

Ljudnivå på 100 decibel


– En del hyresvärdar blir livrädda när de har att göra med verksamheter som låter, men Aspelin Ramm hade inga problem med det, de var öppna och lyhörda för våra önskemål, säger Björn Samuelsson, som är bandets producent.

Aspelin Ramm får göra en speciallösning för Bohuslän Big Band som kommer att ha en förskola på våningen under och kontor på våningen ovanför.

– Vi har att göra med en ljudnivå på upp till cirka 100 decibel. Enkelt förklarat bygger vi en ljudisolerad låda runt deras övningslokal, säger Kristian Höglind.

Bohuslän Big Band, vars huvudman är Vara Konserthus, sitter i dag på Chapmans torg och det var lite slumpartat att de nu tar plats i Pedagogen Park.

– Jag och en kille i bandet åkte förbi här och såg veporna. Vi slog en signal på chans och kom hit på ett möte. När vi fick se den här eventhallen blev vi eld och lågor – den kommer att bli som en hemmascen för oss, säger Björn ­Samuelsson.

Lediga lokaler i Göteborg


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration