"I Mölndal finns fantastiska möjligheter"

Ett konsortium med sex byggherrar ska tillsammans med Mölndala bebygga Forsåker. Vi frågade några av dem hur de ser på området och framtiden.

Skriven av Nanna Isaksson 2015-02-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Marina Fritsche
Bild: Wallenstam


Marina Fritsche, affärsområdeschef ­bostäder, Wallenstam


Vad siktar ni på att bygga?

– Det är lite för tidigt i processen att uttala sig om vad vi ska bygga exakt då marktilldelningen inte är klar, men Wallenstam har utifrån det tecknade konsortie-avtalet till­delats 17 procent av kommande byggrätter och planerar att bygga cirka 450 lägenheter.

Hur ser ni på området Forsåker?

– Här finns fantastiska möjligheter. Forsåker har ett strategiskt bra läge och kommer att bli ett av de största stadsutvecklingsprojekten i regionen. Det är ett mycket intressant och spännande projekt som vi är stolta över att få medverka i. Vi ser fram emot att tillsammans med övriga i konsortiet bidra till en positiv stadsutveckling av centrala Mölndal.

– Vi är en stadsutvecklare och vill vara med och bidra till en ny spännande del av Mölndal. Detta projekt är helt i linje med vår ambition att bidra med många nya hyresrätter i Göteborgsregionen. I Forsåker ser vi bruksmiljön, historien och de unika förutsättningarna på plats som en riktigt bra utgångspunkt för att skapa en attraktiv och fungerande blandstad.

Hur ser ni på Mölndal som företagsområde?

– Vårt främsta fokus är att bygga, utveckla och förvalta bostäder på ett hållbart sätt där människor vill bo och verka.

– Vi har sedan länge fastigheter i Mölndal och ser mycket positivt på att nu vara med och utveckla en stad i staden i en redan attraktiv kommun.

Artikelbild

Lennart Karlsson
Bild: Aspelin Ramm


Lennart Karlsson, vd, Aspelin Ramm


Vad ska ni bygga i Forsåker?

– Vi har tilldelats cirka 200 bostadsrätter och vi ska vara med och ta gemensamt ansvar för de kommersiella fastigheterna.

Hur ser ni på Forsåkerområdet?

– Det är ett fantastiskt område med stora möjligheter. Det finns en historia och tillsammans med Mölndals­ån och bra knytpunkter för kollektivtrafik så är läget väldigt bra.

Hur vill ni att Forsåker utvecklas?

– Vi tror att det finns ett behov och möjlighet att kombinera bostäder med arbetsplatser, alltså den blandstad som är visionen.

Hur ser ni på Mölndals kommun som plats att investera i?

– Mölndal är absolut ett av våra mest prioriterade områden. Vi har även projektet Pedagogen Park i Mölndal och tycker att det finns otroliga möjligheter här.

Artikelbild

Görel Hällqvist
Bild: Byggvesta


Görel Hällqvist, projektledare, Byggvesta


Vad siktar ni på att bygga?

– Vi ska bygga 200 hyresrätter.

Hur ser ni på Forsåkerområdet?

– Det är ett jättespännande område med de gamla industribyggnaderna.

Hur vill ni utveckla i Forsåker?

– Vi bidrar till blandstaden med hyresrätter. Det är ett otroligt spännande projekt med potential att bli något alldeles extra. Det känns kul att vara med från start.

Lediga lokaler i Mölndal


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration