Tre nya restaurangkoncept till centrum

Mat- och fikasugna göteborgare fick tre fina julklappar av Vasakronan – nyheterna att tre koncept, nya för Göteborg, är på väg att öppna här: Wayne’s Coffee, Salads and Smoothies och Vapiano.

Skriven av Nicklas Tollesson 2015-02-13 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Daniel Jighede och Jesper Örtengren
Bild: Nicklas Tollesson


– Det har varit stor efterfrågan från restaurangkoncept under hela 2013. Det var lite av en slump att alla tre kom på en gång. Det handlade mest om att det var nu vi kunde ordna lokaler för dem, säger Jesper Örtengren, affärsutvecklingschef för handel på Vasakronan.

Lokalnytt träffar Jesper Örtengren och Daniel Jighede, uthyrningschef på Vasakronan i Göteborg, i hörnet Östra Hamngatan/Köpmansgatan, där Wayne’s Coffee öppnar på 300 kvadratmeter i vår.

– Det är spännande i och med att det är en ganska stor lokal för ett café. Läget är perfekt, alldeles utanför Nordstan-entrén här. Det finns planer på att modernisera flera av Nordstans sidoentréer, vilket ytterligare förbättrar läget, säger Jesper Örtengren.

Salads and Smoothies är ett annat intressant koncept, som vann utmärkelsen Arlas Guldko 2012 i kategorin Bästa Snabbmål. Det skånska konceptet öppnar i vår på Vallgatan 14.

– Det är faktiskt ett gammalt soprum som vi gör om. Det är väldigt roligt när man kan göra om sådana ytor och skapa fina lösningar för nya etableringar, säger ­Daniel Jighede.

– Både att vi får bort soprummet och att Salads and Smoothies öppnar där är positiva nyheter som gör området mer attraktivt.

Också när det gäller Vapianos etablering på Östra Hamngatan 35 – ovanför resebyrån Ticket – ändrar användningen för lokalerna.

I dag är det kontorslokaler som kommer att byggas om till en 750 kvadratmeter stor restaurang.

Det är positivt hyresmässigt för er att konvertera kontor till restauranglokaler?

– Ja, det blir en bra utväxling. Samtidigt innebär det stora investeringar för oss att göra om lokalen till restaurang, säger Jesper Örtengren.

Hur ser marknaden ut framöver, kommer vi att få ännu fler nya matkoncept till Göteborg under 2014?

– Det är en fortsatt stark efterfrågan så det är inte alls omöjligt.

Lediga lokaler i GöteborgDela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration