Ny bio på Götaplatsen

I mitten av 2015 öppnar SF Bio en ny biograf på Götaplatsen. Biografen kommer att ha tre salonger med sammanlagt 232 platser.

Skriven av Nicklas Tollesson 2015-02-10 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Ny bio på Götaplatsen
Bild: White


– Vi är glada att kunna välkomna SF Bio till Götaplatsen och Avenyn. En biograf här går helt i linje med vår Avenyvision och strävan efter att göra hela Avenyområdet till en attraktiv och levande plats. Just stråket kring Götaplatsen har redan i dag fokus på konst och kultur, så en biograf blir ett perfekt komplement till det nuvarande utbudet, säger Thomas Dahl, vice vd för fastighetsägaren Wallenstam, som har tecknat ett 15-årigt avtal med SF Bio.

Lokalen på Götaplatsen har en total yta på cirka 1 000 kvadratmeter och kommer att genomgå en omfattande ombyggnation som även inkluderar en tillbyggnad på framsidan.

I anslutning till bion kommer man också att öppna en restaurang och ett café.

Biografen blir en så kallad arthousebiograf med ­fokus på kvalitetsfilm och kommer att erbjuda en repertoar som kompletterar ut­budet på Filmstaden Berga­kungen och Biopalatset.

– Göteborg växer, och vi har sedan en tid känt av att vi har för få salonger för att kunna ta emot alla som vill gå på bio – speciellt på helgerna, säger Maria Skoglund, vd på SF Bio.

– Nu får vi både möjlighet att öka kapaciteten och visa fler föreställningar i Göteborg. Läget är också mycket bra, centralt mitt i Göte­borgs kulturella hjärta.

Lediga lokaler i Göteborg


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration