Stolar att jobba med ...

På ett vanligt kontor sitter man vanligtvis flera timmar i sträck. Bekväma stolar gör att du kan koncentrera dig bättre på jobbet i stället för ditt ryggont. Därför är kraven på en kontorsstol många. Till exempel så bör den erbjuda ett flertal anpassningsmöjligheter efter din egen kropps unika förutsättningar. Det är också viktigt att den ger avlastning och stöd. Utseendet spelar såklart också in. Det finns mycket att välja på – och här kommer några förslag!

Skriven av Joanna Nyholm 2014-03-11 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild
Ergonomisk design


Design och funktion i en och samma stol. Ergo Point är utformad för att ge kroppen stöd och maximal rörelsefrihet. Samtidigt är stolen ett riktigt smycke för rummet. Välj om du vill ha stolen med eller utan ställbara armstöd.

Kontorsstol Ergo Point, från 2 565:-
kontorsstolar.seArtikelbild

Vinnare


Den stilrena och vackra läderfåtöljen Omni från Materia är en perfekt sittmöbel att ha både i hemmet och på kontoret. Fåtöljen är klädd i Elmo Soft som är ett mjukt och följsamt semianilinläder som ger hög komfort.
Fåtöljen har vunnit priser för sin exklusiva design med stilrena former och för sin höga komfort.

Omni fåtölj, 17 990:-
designonline.se


Artikelbild
Professionell


Med den här arbetsstolen från Ikea sitter du skönt hela dagen lång. Den ger stöd för lår och rygg tack vare justerbart sittdjup. Den reglerbara och låsbara gungfunktionen ger ökad stabilitet och kontroll i olika sittlägen. Finns i flera färger.

Volmar, 2 295:-
ikea.seArtikelbild
Enkelt i läder


Joy Office är en kontorsstol som ­kanske passar dig som sitter lite ­kortare stunder på arbetet. Stolen är i läder med kromunderrede och finns i svart eller vitt. Justerbar höjd.

Joy Office, 1 695:-
stalands.se


Nya arbetsställningar med ny teknik


Artikelbild

En global undersökning visar att vi utvecklat nya sittställningar tack vare dagens mobila teknologi. Steelcase lanserar Gesture, en ny typ av stol, utformad efter företagets forskning kring arbetsställningar på kontor. Studien visar hur ny teknik har lett till nya ställningar som inte stöds av nuvarande kontorsstolar, vilka kan orsaka smärta och långsiktiga skador, såväl som minskad koncentration på jobbet. Gesture är ett system av sammankopplade delar, och är inspirerad av den mänskliga kroppen för att stödja varje rörelse. Baserat på forskningen utformades Gestures tre huvuddelar – core, överben/lår och sittplats.

Steelcase Gesture
steelcase.eu
... och att vila i


Det är inte bara vid skrivbordet som det behövs sittmöjligheter. Alla be­höver en liten paus ibland och då är det bra att kunna sitta skönt. Besökare behöver också sitta. Val av möbler till receptionen påverkar vilket intryck besökarna får om verksamheten. Det är svåra, men viktiga val – tänk på att man aldrig kan göra om ett första intryck!

Artikelbild

Klassiska former


Celle är en fåtölj med klassiska former. Både sits- och ryggkudde är fyllda med polyeter som ger en medelfast plymå som är bekväm och håller formen länge. De är klädda i pellissima, en blandning av tyg, skinnfiber och konstmaterial. Det ger ett naturtroget konstläder som är mycket tåligt och färgbeständigt.

CELLE Fåtölj, 2 895:-Artikelbild

Miljösmart hövding


En klassisk Dux-fåtölj från 50-talet har förvandlats till en skandinavisk hövding som krönts med ett renhorn. I Modern Stories möbelstudio designas gamla möbler om, ingen blir den andra lik. Unikt, snyggt och miljösmart.

Sitting Deer, 12 000:-
modernstories.se
Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration