Sex bolag bildar nya Plazagruppen

Plazagruppen blir namnet på Göteborgs nya fastighetshus. – Ambitionen är att vi ska bli det naturliga valet att vända sig till, vad det än gäller, när det handlar om kommersiella fastigheter i Göteborg, säger Sven Fraenkel på Plazagruppen och Göteborgs Lokallots.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-03-05 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Plazagruppen. Plazahuset på Östra Hamngatan i Göteborg blir adressen för det nybildade fastighetshuset Plazagruppen. Från vänster: Carl Petre, Grandab, Sven Fraenkel, Göteborgs Lokallots, Michael Johansson, Swedbank Kommersiella och Mikael Karlsson, Göteborgs Lokallots.
Bild: Nicklas Tollesson


Plazagruppen består nu av sex företag, som den 1 juni flyttar in i gemensamma lokaler på Östra Hamngatan i Göteborg.

– Man kan säga att Plazagruppen är ett nätverk av fristående bolag, där det finns ägarkopplingar mellan vissa av oss, men inte mellan alla, berättar Carl Petre från Grandab Management.

De sex företagen är:
  • Göteborgs Lokallots AB (uthyrning av kommersiella lokaler, utveckling).
  • Swedbank Kommersiella Fastigheter AB (transaktioner).
  • Grandab Management AB (strategi, förvaltning, projektledning, utveckling, egna investeringar).
  • Bryggan Fastighetsekonomi KB (värdering).
  • Resultat Projektledning AB (helhet kring företagsflyttar).
  • Swedbank företagsförmedling AB (förmedlar företag).

Namnet Plazagruppen kommer av att man kommer att hålla till i det gamla Plazahuset – där biografen Plaza en gång fanns – där man hyr tre våningsplan, sammanlagt 580 kvadratmeter, av Kungsleden.

– En fastighetsägare som behöver hjälp med att utveckla, hyra ut och slutligen sälja sin fastighet kan få de bästa i Göteborg att utföra detta som ett team och dessutom få allt på samma faktura. Samtidigt kan kunder som anlitar något av bolagen för en tjänst givetvis fortfarande faktureras av respektive bolag, säger Carl Petre.

Finns plats för fler


– Med sammanlagt 23 konsulter blir vi i princip det största fastighetskonsultbolaget i Göteborg.

Sven Fraenkel, vd på Göteborgs Lokallots, har varit drivande i bildandet av Plazagruppen. Sedan tidigare har Lokallots haft ett samarbete med Bryggan och Resultat, och i höstas köpte Lokallots in sig i Swedbank Kommersiella Fastigheter. Att Grandab nu har kommit med och att Plazagruppen har bildats är nästa steg i den utvecklingen.

– Jag har länge haft tankar på ett stort lokalt fastig­hetshus och nu är förutsättningarna de rätta för att kunna förverkliga detta fullt ut. Det känns väldigt bra, säger Sven Fraenkel.

Och det finns fortfarande plats för fler aktörer inom Plazagruppen.

– Vi har några platser kvar, kanske för företag inom juridik eller revision, säger Sven Fraenkel.

Lediga lokaler i Göteborg


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration