Omfattande projekt i Västra Hamnen

När Malmömässan flyttar från Västra Hamnen går startskottet för en omfattande och spännande förvandling. Här planerar Diligentia för en levande stadsmiljö med toppmoderna kontorslokaler, handelsytor och bostäder.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-04-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

I ett av Västra Hamnens mest välkända områden, granne med Turning Torso, planerar fastighetsbolaget Diligentia inom kort att påbörja förvandlingen av ett jättekvarter. Det rör sig närmare bestämt om området där Malmömässan håller till idag.

– Vi har tillsammans med Malmö stad tagit fram ett planprogram som ska ligga till grund för den framtida utformningen av kvarteret. Om allt går som vi hoppas kommer vi att ha en "skelettplan" klar i samband med att Malmömässan flyttar ut sista juni 2009. Vår ambition är sedan att jobba vidare och få till de första detaljplanerna under hösten 2009 säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Diligentia i Malmö.

Det är onekligen ett omfattande och långsiktigt projekt Diligentia har för avsikt att påbörja. Totalt är det stora kvarteret ungefär 100 000 kvadratmeter, varav cirka 20 000 kvadratmeter idag utgörs av mässlokaler. Det finns planer på att riva delar av dessa mässlokaler för att ge plats åt kontor, bostäder, service och handel. I kontoren vill man ge möjligheter för företag att sitta i en kreativ miljö med moderna, yteffektiva och ändamålsenliga kontor. Grönområden med närhet till bad och båthamn ska öka attraktiviteten ytterligare.

– Vi har, tillsammans med arkitekter, tagit fram flera olika förslag på olika framtida utvecklingsmöjligheter. Nu gäller det bara att vi och Malmö stad kan komma fram till en väg som båda parter känner sig nöjda med. Vi hoppas naturligtvis på en så flexibel plan som möjligt så att vi kan anpassa utformningen efter framtida behov och krav som kan vara svåra att förutse idag. Framtidsvisionen är att om 15–20 år ha utvecklat området till en dynamisk och levande stadsdel, avslutar Andreas Ivarsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration