"Vi ger oss aldrig"

Susanne Börjessons jobb som uthyrningschef för Wallenstam handlar mycket om att lägga pussel för att få ihop rätt ytor till hyresgästerna. – Vi gör allt för att tillfredsställa våra kunders behov, vi ger oss aldrig, säger hon.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-05-08 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Sussane Börjesson
Bild: Nicklas Tollesson


Vakansgraden i Göteborg ligger på historiskt låga nivåer. För Wallenstams del ligger den på under tre procent i centrala Göteborg.

– Vi har ett starkt kundfokus, och jag tror att en sak som hyresgästerna tycker utmärker oss är att vi verkligen är angelägna om att lösa hyresgästernas lokal­behov om de exempelvis behöver växa. Samtidigt är det svårt eftersom vi har så få lediga lokaler, säger ­Susanne Börjeson.

Hon har arbetat inom Wallenstam i 20 år, de senaste två åren som uthyrningschef för kommersiella lokaler i Göteborg. Inom kort belönas hon för sin lojalitet genom att få ett vindkraftverk uppkallat efter sig. Wallen­stam är en av fastighetsbranschens pionjärer när det gäller förnyelsebar energi och bolagets målsättning är att hela bolagets energibehov ska tillgodoses genom egenägda vindkraftverk. Verken uppkallas efter medarbetare som har arbetat länge inom företaget.

– Det är runt 15 medarbetare som har "egna" vindkraftverk än så länge. "Mitt" verk står i Munkedal och invigs nu i slutet av april. Det är perfekt eftersom vi har sommarhus i Fjällbacka, jag kommer att kunna åka förbi och titta till det ibland, skrattar Susanne Börje­son.

Dominerar marknaden


Hon beskriver Wallenstam som ett företag med ­korta beslutsvägar, trots att det – med ett fastighets­värde på cirka 29 miljarder kronor – är ett av de tio största fastig­hetsbolagen i Sverige.

– Många i personalen har arbetat här länge och vi trivs bra ihop. Det smittar också av sig på hyresgästerna – vi har många hyresgäster som har stannat länge hos oss, en del har flyttat tre, fyra gånger inom vårt bestånd.

Wallenstam är en av de dominerande fastighetsägarna på Avenyn och en av de drivande aktörerna bakom utvecklingen där.

Just nu arbetar man hårt med kvarteret på Avenyn 31–35. Genom om- och påbyggnader skapas 66 lägenheter, 3 700 kvadratmeter modern handelsyta och cirka 3 800 kvadratmeter kontor.

– Tidigare var det handel i ett plan. Nu blir det två plan med handel och där ovanför sex kontorsplan om ungefär 650 kvadratmeter. Här har vi verkligen fått arbeta strategiskt för att lösa lokalfrågorna för de tidigare hyresgästerna. Men det har gått bra.

Susanne Börjeson hoppas att kunna skriva kontrakt med något handelskoncept som ännu inte finns i Göte­borg.

– Det är ett fantastiskt läge och vi vill ha hyresgäster som tillför Avenyn nånting, nya handelsdestinationer.

Det är stort tryck på lokalmarknaden i CBD, vilka områden ser du som de hetaste framtidsområdena i Göteborg?

– Jag tror väldigt mycket på Mölndalsåns dalgång. Det är centralt, nära till Korsvägen och lätt access till de stora lederna. Det händer väldigt mycket där i dag, flera olika aktörer satsar hårt och området är helt klart på väg uppåt.

– Vi har flera fastigheter i området och planerar att byggstarta för både kontor och bostäder framöver. Jag ser verkligen fram emot det projektet, uthyrningsarbetet för kontorsytorna är redan igång.

Slutligen, du har arbetat på Wallenstam i 20 år, vad är det som har fått dig att stanna så länge?

– Jag har haft många olika uppdrag och arbetat i olika konstellationer. Jag har hela tiden fått chansen att utvecklas och haft utmanande arbetsuppgifter. Och många här har blivit nära vänner.

Lediga lokaler i Göteborg


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration