"Ökad efterfrågan på Lindholmen"

Gemensamma ytor på bottenplan blev moderna konferensrum som delas mellan hyresgästerna – en uppskattad lösning i kontorshuset på Lindholmspiren 9. – Dåligt använda konferensrum är hyresgästernas dyraste ytor. Genom den här lösningen blev konferensrummen ett effektivt mervärde för våra hyresgäster, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-05-07 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Ulf Birk, Newsec
Bild: Nicklas Tollesson


Lindholmspiren 9 ligger centralt på Lindholmen, mellan Ericssonhuset och Lindholmen Science Parks huvudbyggnad.

När kontorshuset uppfördes 2003 var det helt anpassat för teknikkonsulten Sigma, som hyrde hela huset, cirka 10 000 kvadratmeter.

Innanför entrén är huset utformat med en stor glasad ljusgård som de sex kontorsplanen omringar. Från varje våningsplan sträcker sig spektakulära pentryytor, formade som kommandobryggor, in i ljusgården.

Sigma är fortfarande den största hyresgästen, men i dag delas byggnaden med flera andra, bland annat ÅF – som har samlat i stort sett hela sin Göteborgsverksamhet i det nya ÅF-huset på Grafiska vägen men som ändå vill ha kvar vissa kontorsytor i teknikklustret Lindholmen – och Plastal, som nyligen flyttade sitt svenska huvudkontor hit.

Stort intresse


Större delen av huset är uthyrt, men det finns en del lediga kontorsytor.

– Vi har 1 600 kvadratmeter sammanhängande kontorsytor på våning 3, och även ett par mindre ytor. Men det är stort intresse, vi för långt gångna förhandlingar med ett företag som är intresserat av den stora ytan, berättar Ulf Birk.

– Det har länge varit stor efterfrågan på Lindholmen, men det känns som att den har ökat ytterligare det senaste halvåret. Också företag man aldrig trodde skulle lämna innerstaden är nu intresserade av Lindholmen. Förutom klusterbildningen här tilltalas man av de ypperliga kommunikationerna med både buss och båt och att det verkligen är ett område där det hela tiden händer nya saker.
Artikelbild

I mellanrummet. Pentry-ytorna mellan huskropparna är spektakulära.
Bild: Nicklas Tollesson


Service åt alla företag


Newsec – som förvaltar fastigheten på Lindholms­piren 9 på uppdrag av tyska SEB Immobilien Investment – har tagit fram ett servicekoncept, som bland annat innebär att alla hyresgäster har en gemensam reception i entrén. Nyligen byggde man också nya konferensutrymmen på den stora öppna ytan på botten­planet.

– Vi gjorde tre nya konferensrum, varav det ena går att dela till två mindre. Dessutom uppgraderade vi ett befintligt mötesrum. Alla hyresgästerna delar på konferensytorna, det är en väldigt kostnadseffektiv lösning jämfört med om alla ska ha egna konferensrum inne i sin lokal. Dåligt nyttjade konferensrum är de dyraste ytorna för hyresgästerna, så det är en smart lösning att nyttja förutsättningarna i fastigheten till en direkt kundnytta.

Det finns dessutom omklädningsrum och bastu för hyresgästerna.

– Det är uppskattat. Många springer på luncherna ­eller cyklar hit på morgonen.

Modernisering


Newsec har också nyligen moderniserat hela trapp­huset och installerat så kallade speedgates innanför entrén, för att öka säkerheten i huset.

– Hyresgästerna har efterfrågat detta. Man vill kunna komma ner och möta besökare och kunder på ett representativt sätt i entrén istället för att de ska virra omkring i fastigheten, säger Ulf Birk.

På andra sidan av huset har nyligen matkedjan ­Salads and Smoothies – som fick utmärkelsen Arlas Guldko 2012 – öppnat en restaurang.

– Salads and Smoothies är det 32:a matstället på Lindholmen. Det fanns fem när utvecklingen drog igång på allvar för 15 år sedan. Det säger en del om utvecklingen här, säger Ulf Birk.

Lediga lokaler i Malmö


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration