Landskrona lockade logistikjätte

Det rör sig om minst 700 arbetstillfällen i Landskrona när danska logistikjätten DSV etablerar sig här. Om allt går enligt planerna kommer den nya anläggningen stå klar år 2011.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-02-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Landskrona kommer framöver få ett mycket välkommet tillskott. Det rör sig om den danska logistikkoncernen DSV som har beslutat sig för att etablera sig i Landskrona.

–Vi valde Landskrona av flera skäl. Närheten till E6, perfekt infrastruktur gällande mark och kommunikationer och sist men inte minst, Landskrona kommuns ambitioner när det gäller att bygga attraktiva bostäder. Möjligheten för vår personal att finna bostäder och en god livsmiljö i kommunen är viktig för oss och här har Landskrona en fantastisk potential, säger Henrik Holm, vd för DSV Road AB.

Betyder mycket för staden


Att DSV:s etablering betyder mycket för Landskrona, råder det ingen tvekan om. Den nya anläggningen kommer till en början att innebära cirka 700 arbetstillfällen. Visserligen är merparten av dessa arbeten redan tillsatta av människor vid DSV:s anläggningar i Helsingborg och Malmö, då den nya anläggningen kommer att ersätta dessa kontor. Men det kommer också att innebära en hel del nyanställningar. Dessutom räknar man på sikt med att anläggningen ska komma att sysselsätta uppemot 1 000 personer, varav en stor del kommer att finnas i den kontorsbundna verksamheten.

– Den stora vinsten för Landskrona består i att få DSV:s nuvarande och kommande anställda att bosätta sig i Landskrona. Det handlar om skattekraft, underlag för detaljhandeln i centrum och kanske även inverkan på vår befolkningssammansättning. Uppdraget som kommunstyrelsen redan i juni gav kommunchefen att med högsta fart leda arbetet med att ta fram 1 500 bostäder med regional attraktionskraft ligger helt rätt i tiden, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Tio fotbollsplaner


Den nya anläggningen kommer inledningsvis att omfatta cirka 74 000 kvadratmeter, det vill säga ungefär tio fotbollsplaner. Enligt DSV kommer det att röra sig om Nordens modernaste logistikanläggning med kontor, lager och en distributionsterminal. Och läget kommer att bli strategiskt utmed E6, vid östra infarten. Enligt beräkningarna kommer anläggningen att vara färdigbyggd 2011, men därefter finns det sedan planer på en stor expansion av anläggningen till mer än dubbla kapaciteten, 175 000 kvadratmeter, med en tillhörande total tomtyta på 600 000 kvadratmeter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration