Malmö Live – en av stadens främsta attraktioner

När Malmö Live står färdigt har Malmöborna fått ett nytt kvarter där det en gång fanns en parkering.

Skriven av Sofia Grymer 2014-01-19 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Malmö Live
Bild: Schmidt Hammer Lassen Architects


Malmö Live kommer att bli en ny mötesplats i Malmö där kulturen står i fokus både för Malmö­borna och för besökarna. Kärnan i huset blir konsert- och kongressverksamheten men här ska också finnas rum för utställningar, publikföreställningar, caféer, restauranger och ytor för spontana möten och föreläsningar. Huset och kvarteret ska bli en av ­stadens främsta attraktioner.

2015 beräknas projektet, som är ett samarbete mellan Malmö stad, Skanska och Clarion Hotels, stå färdigt. Skanska är entreprenör och byggherre för kongress- och hotelldelarna. Malmö stad är byggherre för konserthusdelen där Malmö Symfoniorkester blir hyresgäst. Bakom arkitekturen står det danska arkitektkontoret Schmidt Hammer Lassen. Hotell- och kongressverksamheten och restaurangerna kommer att drivas av Clarion Hotels.

Hela anläggningen omfattar totalt 43 000 kvadratmeter. Kongressdelen kommer att ta upp till 1 500 personer, konserthuset rymmer 1 600 åskådare och ­hotellet får runt 445 rum.

Lediga lokaler i Malmö


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration