Tyfonen – en ny attraktiv mötesplats

På Universitetsholmen, granne med Lärarhögskolan i söder ligger parkeringsplatsen som ska omvandlas till en ny attraktiv mötesplats i centrala Malmö.

Skriven av Sofia Grymer 2014-01-19 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Tyfonen
Bild: Skanska


Skanska investerar 680 miljoner i det nya projektet Tyfonen i Malmö. Byggnaden, som blir 14 ­våningar och totalt 22 000 kvadratmeter, ­kommer att innehålla publika ytor samt kontor och hotell.

Första hyresgästen är Story Hotel som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal om 4 200 kvadratmeter.

– Story Hotel, med sitt unika koncept, passar väl in i den spännande byggnad vi skapar. Huset kommer att leva dygnet runt och erbjuda Malmöborna en helt ny typ av mötesplats, säger Anna Björklund, projektchef på Skanska Öresund.

Tyfonen är belägen på Universitetsholmen i korsningen Nordenskiöldsgatan/Stora Varvsgatan alldeles intill vattnet och Malmö C med Citytunneln finns inom tre minuters promenad.

Bygglovet behandlas för tillfället av Stadsbyggnadskontoret. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige med en planerad byggstart våren 2014 och inflyttning 2016.

Lediga lokaler i Malmö


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration