Attraktivt läge vid riksväg 40

Tribona förvärvade nyligen en byggklar tomt vid riksväg 40, som de nu, tillsammans med Logistic Contractor, ska uppföra moderna logistiklokaler på.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-04-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

På den tomma marken vid riksväg 40 kommer det snart att byggas en modern logistikanläggning.
Bild: Tribona


Tribona förvärvade tomten i Härryda av läkemedelsföretaget Oriola, som fortfarande bedriver sin verksamhet i en byggnad på området. Tribona har ingått ett samarbete med Logistic Contractor om utvecklingen av fastigheten.

– Vi vet att det här är ett attraktivt läge, säger Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på Tribona.

– Det har släppts mycket ute i Torslanda. Men på den här sidan älven finns väldigt lite. För dem som inte har hamnnära verksamhet eller koppling till fordonsindustrin blir det en flaskhals att ligga på andra sidan bron. Vi ser en stor efterfrågan här. Många vill ligga vid E6 men det finns nästan ingen mark där, varken norr eller söder om Göteborg. Men även riksväg 40 är väldigt populärt. Det här är ett ypperligt skyltläge, säger Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

– När man inte har behov av att ligga hamnnära finns det nästan inga etableringsmöjlighet i Göteborgsområdet. Så det finns ett uppdämt behov för den här typen av fastigheter, tillägger Nicklas Schmidt.

Det är Logistic Contractor som kommer att uppföra logistikbyggnaden och Patrik Lööv säger att det troligtvis blir en traditionell logistikanläggning med ett entresolplan.

– Vi kommer förhoppningsvis optimera tomten, vilket innebär en byggnad på cirka 30 000 kvadratmeter. Gärna en nästan helt kvadratisk byggnad och inte lägre än tio meter, 12,2 meter om planen tillåter. Det vore ostrategiskt att bygga lägre, även om hyresgästerna vill ha det. Det skulle bli svårare att få uthyrt i framtiden då.

I riskzonen


Två av de befintliga husen på tomten ligger dock i riskzonen för att rivas. Det rör sig om en kontorsbyggnad och en lagerbyggnad som båda står tomma i dagsläget.

– Vår idé är att utveckla området med en nyetablering och då finns det en risk att vi får riva dem, på grund av deras placering på marken för att kunna bygga en större fastighet med optimala kringytor. Därför är vi väldigt restriktiva med att hyra ut de lokalerna, säger Nicklas Schmidt.

Marken är byggfärdig, och så fort de tecknat avtal tänker de börja bygga.

– Det är en byggtid på åtta till tio månader, säger Patrik Lööv.

– Vi kommer inte att bygga på spekulation, men vi är ganska säkra på att vi tillsammans med Logistic Contractor kommer att hitta en kund snart, säger Patrik Lööv.

Byggnaden kommer att förberedas för en Green Building-standard.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration