Länsförsäkringar Skåne till Gängtappen

Länsförsäkringar Skåne lämnar lugnet på Lugna gatan och flyttar in i Gängtappen i Västra Hamnen i Malmö. Länsförsäkringar har tecknat avtal om 5 200 kvadratmeter på sex våningsplan i huset som 1958 byggdes som huvudkontor åt Kockums.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-01-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Sofia Grymer


– Vi är mycket glada och stolta över att Länsförsäkringar fortsätter sitt långvariga samarbete med Wihlborgs när de nu ­väljer att byta lokaler, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Den nuvarande hyresgästen, Saab Kockums, flyttar efter årsskiftet sin verksamhet till en annan av Wihlborgs fastigheter på Dockan. I Gängtappen, som ska totalrenoveras, finns det nu åtta lediga våningar kvar. Enligt Susanne Petersson, vd för Länsförsäkringar Skåne, ligger etableringen i linje med bolagets satsning på den expansiva Malmömarknaden.

– Kockumshuset är en ikon i Malmös stadsbild. Ett landmärke för tidlös arkitektur, kvalitet och stabilitet som samtidigt erbjuder oss utrymme för framsteg i kunskapssamhället. Detta knyter väl an till vad vi står för.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration