Chokladfabriken rustas upp och får gym

Chokladfabriken i Sundbyberg ska uppgraderas med nytt gym och ny entré. Areim köpte den anrika kontorsfastigheten för ett år sedan, nu ska de vakanta ytorna fyllas. – Det händer mycket i Sundbyberg nu så det ska inte vara några problem, säger Peter Kvarfordt, uthyrningsansvarig på Areim.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-04-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Chokladfabriken byggdes ursprungligen åt Marabou och stod klar 1918.
Bild: Areim


Chokladfabriken ritades av Ivar Tengbom och stod klar redan 1918 som fabrik åt Marabou. Sedan dess har fabriken byggts om vid ett flertal tillfällen och i dag är fastigheten på Löfströms Allé i Sundbyberg en modern kontorsfastighet med uthyrningsbara ytor om 27 000 kvadratmeter. För drygt ett år sedan köpte Areim Chokladfabriken av Skanska med en uthyrningsgrad på 65 procent.

– Vi ligger på ungefär samma vakanser i dag, men det händer väldigt mycket i Sundbyberg nu med Swedbanks etablering. Jag tror den etableringen kommer att hjälpa området att utvecklas som kontorsarbetsplats. Sundbyberg är ju ett kommunikationsnav i dag, det är väldigt enkelt att ta sig hit, säger Peter Kvarfordt.

Annat grafiskt uttryck


I delar av Chokladfabriken pågår nu renoveringsarbeten. Entrén kommer att byggas om och öppnas upp mer ut mot gatan med en kafédel och det stora konferensutrymmet ska också fräschas upp. Dessa båda verksamheter övertogs nyligen av Cirkels.

– Över huvud taget kommer Chokladfabriken att få ett annat grafiskt utryck med till exempel bättre lounge­ytor, säger Peter Kvarfordt.

Tidigare har det funnits ett mindre gym i huset, men nu ska ett större byggas på 1 200 kvadratmeter som kommer att stå klart före sommaren.

– Det blir någon av de större aktörerna som kommer att driva det, säger Peter Kvarfordt som avslöjar att det även kan bli tal om en högre klättervägg, som ska höra till gymmet.

– Det finns ett 25 meter högt atrium i mitten av huset. Delar av detta skulle kunna användas som klättervägg. Det kan bli ett roligt och spännande tillskott till gymmet, säger han.

Hyresgäster i dag i Chokladfabriken är bland andra OBH Nordica, Semper och Vattenfall. Nyligen flyttade TD Rail och Industri in i lokaler om närmare 500 kvadratmeter och i slutet av året kommer Alfa-kassan att flytta sitt huvudkontor till Chokladfabriken. Alfa-kassan kommer att hyra 1 500 kvadratmeter. I dag finns det cirka 6 000 kvadratmeter vakanta ytor i Chokladfabriken.

– Dessa lokaler står redo att anpassas till de nya hyresgästerna, säger Peter Kvarfordt.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration