En plats att finna ro

Anrika Fors Magasin vid Norra hamnen i Helsingborg byggdes redan 1928. Nu har fastigheten vid Kajpromenaden en ny ägare i det nybildade bolaget Balder Skåne. – Det är ett perfekt läge med hamnen och Gröningen precis intill, säger Linda Semborg, uthyrningsansvarig på Balder.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-03-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Ford Magasin har ett optimalt läge i Norra hamnen i Helsingborg och med Gröningen runt knuten.
Bild: Henrik Ekberg


Den nye ägaren är Balders och K-Fastigheters nystartade bolag Balder Skåne. Balders vd, Erik Selin, är även delägare i K-Fastigheter och ambitionen för det nya bolaget är att växa mer i Helsingborg.

En skylt utanför Fors Magasin berättar att huset byggdes redan 1928 och att Ola Andersson är arkitekten. Fastighetsbolaget Skånehus genomförde 2001 en omfattande renovering av huset som har en totalyta på 2 300 kvadratmeter. Ursprungligen bestod fasaden av korrugerad plåt, men nu är det stående panel. Inne i huset pågår renoveringsarbetet för att färdigställa lokalerna till den nya hyresgästen. Advokatbyrån Vinge lämnar sina gamla lokaler vid Rådhuset och flyttar in på andra och tredje våningsplan i Fors Magasin.

– Vinge flyttar under våren in i sina lokaler om totalt 735 kvadratmeter när renoveringsarbetet är klart, upplyser Linda Semborg på Balder om när vi traskar runt i lokalerna där det nya nu möter det gamla.

Perfekt läge vid hamnen


De grova reglarna från 1920-talet håller fortfarande upp huset där dammet nu yr från maskinerna. Vi granskar utsikten från det andra våningsplanet. Söderut syns Strandpromenaden in mot centrum med småbåtshamnen bredvid och ytterligare lite längre bort kan man se färjan från Helsingör lägga till vid kajen. Knallar man bort till motsatta sidan syns Gröningen, Helsingborgarnas egna grönområde som nu på vårkanten så smått börjar fyllas med soltörstande människor som föredrar gräset framför sandstranden.

– Jag skulle själv vilja ha kontor här, det är ett perfekt läge vid hamnen och med Gröningen precis bredvid. Det är en kreativ och härlig atmosfär som ger en ro i kroppen, säger Linda Semborg.

Viktigt med marin anknytning


På bottenplan huserar Roys Mat & Bar och bredvid den marina butiken Navark. Tidigare hade Biltema sitt huvudkontor i lokalerna, men nyligen flyttade verksamheten till nya lokaler i Berga, strax utanför centrum. Biltemas fastighetsbolag, Buffin Real Estate, ägde tidigare fastigheten som Balder Skåne förvärvade i november förra året. I dag finns det 580 kvadratmeter lediga kontorslokaler på andra våningsplan samt varmlager om 357 kvadratmeter.

– Det är viktigt att de nya hyresgästerna har en verksamhet med marin anknytning, säger Linda Semborg och fortsätter:

– Och vi har en del intressenter, det är attraktiva lokaler.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration