"Positivt företagarklimat, bra geografiskt läge"

Jessica Thornander på Hemfosa och Morgan Larsson på Klövern om läget i Borås.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-03-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Jessica Thornander.
Bild: Hemfosa


Jessica Thornander, regionchef Väst, Hemfosa


Hur mycket äger ni i Borås och hur mycket ledigt har ni i nuläget?
– Hemfosa äger två fastigheter i Borås. En fastighet belägen i Bergsäters industriområde med kontor, butiker och lagerlokaler. I denna fastighet har vi några kontorsytor upp till 800 kvadratmeter och en mindre butiksyta cirka 100 kvadratmeter vakant. Vår andra fastighet ligger på Hultaområdet. I denna fastighet har vi blandade verksamheter med både kontorshyresgäster, butiker och lagerlokaler. Här finns ett lager om cirka 280 kvadratmeter och en butiksyta med 330 kvadratmeter hyresledigt.

Hur ser efterfrågan ut för närvarande? Hur har det förändrats under året som gått?
– Efterfrågan på lager har under en längre tid varit relativt hög men under sista halvåret tycker vi oss märka en ökad efter­frågan också på kontor och butiksyta.

Vad saknas i Borås i dag?
– I de områden vi verkar och känner till tycker vi oss märka en stor efterfrågan på både mindre och större lagerytor.

Vad har ni för projekt på gång i Borås?
– Vi har fokus på att hyra ut de sista vakanta lokalerna i våra befintliga fastigheter och har inga större projekt utöver det i dagsläget.
Artikelbild

Morgan Larsson.
Bild: Klövern


Morgan Larsson, affärsenhetschef i Borås, KlövernVilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Borås?
– Positivt företagarklimat, bra geografiskt läge, bra logistikläge, nära till Landvetters flygplats, nära till de anställda, bra och välutbildad arbetskraft, bra kommunikationer, bra vägar och mycket prisvärda lokaler.

Hur mycket äger ni i Borås och hur mycket ledigt har ni i nuläget?
– Klövern äger 14 fastigheter i Borås omfattande ungefär 81 000 kvadratmeter i form av kontor, lager, produktion och utbildningslokaler. För närvarande har vi ungefär elva procent vakant.

Vad har ni för projekt på gång i Borås?
– Vi har precis avslutat ett projekt som gett Vattenfall en ny anläggning på Ramnaslätt för nästan 50 anställda. Nu drar vi igång ett nytt projekt i en av våra andra fastigheter på Ramnaslätt. Vi skapar en ny anläggning för Tools och Momentum. Knappt 2 000 kvadratmeter. Samma fastighet har precis haft återinflyttning för Billackspecialisten efter en dramatisk brand i augusti. De flyttar nu in i en av norra Europas finaste billacksanläggningar.

Hur är det allmänna näringslivsklimatet för fastighetsföretagare i Borås?
– Näringslivsklimatet i Borås är gott. Det gynnar oss som fastighetsägare och skapar goda förutsättningar för att vi ska kunna vara en aktiv del av marknaden. Tillväxten av Borås som marknadsplats skapar en kontinuerlig efterfrågan på lokaler. Det är också viktigt att leva upp till förväntningar och krav som marknaden och hyresgästerna har, för att få bibehålla förtroendet att vara en bra samarbetspartner.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration