Till hösten står Netonnets lokaler lediga

När Netonnet flyttar till nya lokaler i Viared i höst står deras gamla lokaler i Borås vakanta. – Det är fantastiska utrymmen där framgången redan sitter i väggarna, säger Johannes Öhrvik, förvaltningschef på Sveareal i väst.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-03-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Lokalerna har spåranslutning.
Bild: Sveareal


Netonnet flyttade in i lokalerna på Bockasjögatan 2007, men har nu växt ur dem och i november tecknade de avtal med Sveareal om 33 000 kvadratmeter i fastigheten Trucken 1 i Viared (Aditros gamla lokaler, läs om deras nya lokaler i separat artikel). Avtalet omfattar även en tillbyggnad om 1 500 kvadratmeter kontor och blir Netonnets huvudkontor och centrallager. Inflyttning i de nya lokalerna planeras till september 2015.

– Så i höst kommer den här fastigheten att stå tom igen. Det Netonnet tyckte var lite jobbigt med att lämna det här läget var att de förlorar sitt nära samarbete med Posten då de inte kommer att sitta i samma lokaler längre, säger Johannes Öhrvik.

Unik lokal


När fastigheten byggdes 1965 användes hela byggnaden som postterminal. Idag finns Postnord kvar i fastigheten, där de bedriver både logistik- och brevverksamhet.

– Det har gjort att tiden för Netonnet att få ut gods har varit extremt kort. Det är en av de största fördelarna med de här lokalerna. Samarbetet med Posten gör lokalen unik, säger Johannes Öhrvik.

Lokalerna kommer att vara tillgängliga från och med oktober eller november, och kan hyras ut till en eller flera hyresgäster.

– Det här är ett väldigt bra läge, med närhet till riksväg 40, och det finns spåranslutning om det är av intresse. Det är dessutom ett fantastiskt skyltläge, ­säger Johannes Öhrvik och fortsätter:

– Det finns god service i huset med restaurang och post, och det är nära till Centralstationen och jag vet att de som jobbar där idag tycker att det är ett plus. Det är enkelt att ta sig hit och gott om parkeringsplatser.

– Det centrala läget är svårslaget och det är relativt ovanligt med så här stora lager så centralt.

Variation ger stora möjligheter


Han beskriver lokalerna som ultimata för e-handelsföretag, då de i och med sin variation ger stora möjligheter.

– Lokalerna har blandade ytor och möjlighet till någon typ av lagerförsäljning. Här finns ju också både kontor och lager, säger Johannes Öhrvik.

Lokalernas 16 500 kvadratmeter är fördelade på cirka 12 800 kvadratmeter lager, 1 200 kvadratmeter kontor och 2 500 kvadratmeter butiksyta. Det handlar om hög­lager med en lasthöjd på åtta meter och lastmöjligheter via nio portar. Det finns även anslutningsmöjligheter till räls precis utanför och lokalerna är fullt sprinklade.

– Vi funderar på att göra något ytterligare åt lokalerna för att de ska få ett nytt liv och möjlighet finns att bygga om lokalerna för att anpassa dem efter de nya hyresgästernas behov, säger Johannes Öhrvik.

Fastigheten kommer att Green Building-certifieras under 2015.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration