"Framtidens unga sitter gärna på kontor i city"

Två röster om hyresmarknaden i Stockholm City.

Skriven av Sofia Grymer 2014-01-10 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Niclas Österberg, uthyrningschef, AMF Fastigheter


Hur ser du på hyresutvecklingen och kontorsutbudet City/inom tullarna just nu?
Artikelbild

Niclas Österberg
Bild: Sofia Grymer– Citymarknaden ser fortsatt stabil ut med låg vakans. Vi ser positivt på hyresutvecklingen 2014.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sig inom tullarna?

– Den största fördelen skulle jag säga är de goda kommunikationerna med tunnelbana, pendeltåg, spårvagn, bussar och Arlanda Express. Bra restauranger, stort serviceutbud och shopping är också viktigt. Vi tror att rekrytering av toppkompetens kommer att vara en nyckelfaktor för många företag. De undersökningar vi gjort kring framtidens unga medarbetare stödjer tesen om att de gärna sitter på ett kontor i Stockholm City.

Vilka är de viktigaste frågorna för en fortsatt positiv utveckling i Stockholm inom tullarna?

– Det absolut viktigaste är att Stockholms stads cityvision faktiskt genomförs, den behövs för att skapa fler attraktiva platser. Utan den riskerar City att stagnera. Vi tror på målinriktat arbete och samarbetar med staden och andra fastighetsägare i många frågor.

Hur ser du på AMF Fastigheters roll i City/inom tullarna?

– Vi arbetar för att ge nytt liv åt tidigare glömda kvarter, Mood Stockholm är ett exempel. Just nu arbetar vi intensivt med planerna för Galleriankvarteret efter det att Swedbank flyttar. Det är ett stort projekt som kommer att tillföra Stockholm attraktiva kontor, hotell, restauranger och handel mitt i City.

Erik Skalin, uthyrnings­chef Aberdeen Asset Management


Hur ser du på hyresutvecklingen och kontorsutbudet i City/inom tullarna just nu?
Artikelbild

Erik Skalin
Bild: Nicklas Tollesson


– Marknaden har varit delvis avvaktande en period, men efterfrågan på bra lokaler har ändå hållits på en god nivå, mycket beroende på att den låga vakansgraden i Stockholms innerstad gör utbudet begränsat. Just nu ser vi en uppåtgående trend på hyresnivåerna i Stockholm City i de fastigheter vi förvaltar.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sig inom tullarna?

– Stockholm City utgör Skandinaviens största arena för möten mellan människor och företag. Genom att etablera sig inom tull i Stockholm befäster man sig i huvudstadens sjudande kärna och får direkt närhet till ett konstant flöde av möjligheter. Det ger positiva synergieffekter inom alla aspekter av verksamheten.

Vilka är de viktigaste frågorna för en fortsatt positiv utveckling i Stockholm inom tullarna?

– De grundläggande faktorerna för en positiv utveckling är gynnsamma förutsättningar för ett starkt näringsliv och att staden är attraktiv att bo och arbeta i. En effektiv infrastruktur och goda kommunikationsmedel kommer att vara viktigt för att stödja en växande stad. Men även att stadskärnans bebyggelse utvecklas på ett sätt som motsvarar behoven av fler arbetsplatser och boende, samtidigt som historiska värden och känsla bevaras.

Hur ser du på Aberdeens roll i City/inom tullarna?

– Vi kan erbjuda ett stort och varierat utbud av kommersiella lokaler inom tull, i lägen som exempelvis Kungsgatan, Birger Jarlsgatan eller Stureplan. Det gör oss till en utmärkt samarbetspartner för företag som vill etablera sig i Stockholm city.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration