Däckfabrik med låga hyror

CA Fastigheter har förvärvat en fastighet på 15 500 kvadratmeter av Svenska Wavin AB. De ser stora möjligheter i fastigheten, då de hoppas kunna hålla nere hyrorna.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-03-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Den gamla däckfabriken ska nu fräschas upp och står vakant.
Bild: Arkcon Byggkonsulter


Fastigheten invigdes 1969 och användes på den tiden, och fram till början av 1990-talet, för däcktillverkning. Sedan stod lokalerna tomma innan det var plaströrsindustrins tur att husera i fastigheten. Det gjorde den fram till våren 2013, då Wavin flyttade sin verksamhet till Eskilstuna.

– Vi jobbar mycket med utvecklingsfastigheter. Den här fastigheten är helt tomställd och vi ser en utvecklingspotential i den. Vi har förvärvat den till mindre än halva priset av vad nyproducerat i området hade kostat. På så vis kan vi hålla nere hyrorna. Vi tror att det finns en marknad för det, säger Christer Söde­liden, regionchef för CA Fastig­heter i Borås.

God tillgänglighet


När fastigheten först kom ut på marknaden, för ett och ett halvt år sedan, tittade CA Fastigheter också på den, men då var den för dyr, så de avstod.

Byggnaden är 372 gånger 36 meter.

– Att byggnaden är så långsmal ger en god tillgänglighet, säger Christer Södeliden.

Tomten är på 75 000 kvadratmeter, och det finns utbyggnadsmöjligheter; planen tillåter att 50 procent av tomten bebyggs.

Förbättrat läge


Fastigheten ligger i Nordskogen, i stadsdelen Sjöbo, norr om Borås.

– Läget har förbättrats avsevärt för fastigheten i och med att förbifart Sjöbo byggdes. Nu går riksväg 42 ­precis vid fastigheten, så tillgängligheten har förbättrats avsevärt, säger Christer Södeliden.

– De största fördelarna med den här fastigheten är läget, tillgängligheten, utvecklingspotentialen och ­priset, fortsätter han.

Deras förhoppning är att ha skrivit kontrakt med ­någon intressent före sommaren.

Under sommaren kommer 600 kvadratmeter lager­yta att vara uthyrt till O-ringen, i och med att orienteringstävlingen kommer att hållas i anslutning till byggnaden. De har även flaggat för att de eventuellt kommer att vara intresserade av mer yta. Både inne i lokalerna och utan­för.

– Det kommer att vara mycket folk i omlopp under sommaren, säger Christer Södeliden.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration