Toppmoderna kontor tar tillvara på industriellt arv

I gränslandet Sickla och Hammarby sjöstad skapas just nu toppmoderna kontorsmiljöer för företag som vill synas.
– Det är ett jättefint hus där hållbarhetstänket har fått ta plats, säger Ulrika Bengtsson på Atrium Ljungberg.

Skriven av Sofia Grymer 2014-01-07 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Sickla Front
Bild: Atrium Ljungberg


Projektfastigheten som har fått namnet Sickla Front var tänkt att bli Akzo Nobels huvudkontor. Men Akzo drog sig ur avtalet och nu letar Atrium Ljungberg efter nya hyresgäster till den drygt 10 000 kvadratmeter stora kontorsytan.

– Det är två huskroppar med åtta plan som sammanlänkas med en glasad gördel. Totalt är det 10 800 kvadratmeter kontor som kan hyras ut till en eller flera hyresgäster, säger Ulrika Bengtsson, uthyrare på Atrium Ljungberg.

Visionen för fastigheten har präglats av att skapa toppmoderna kontorsmiljöer och samtidigt ta till vara på Sicklas industriella arv och miljö. Något som husfasaden reflekterar med det brokiga hårda teglet som bryts av med stora glasskivor.

Nivå very good


– Det är ett jättefint hus där hållbarhetstänket har fått ta plats. Man har använt obehandlade material som tegel, trä och glas som åldras vackert över tiden.

Huset ska miljöcertifieras enligt Breeam på nivå very good. Lokalerna har nästan tre meter högt i tak och stora fönster som skapar en rymlig och välkomnande känsla, enligt Ulrika Bengtsson. Varje plan är cirka 1 500 kvadratmeter och högt upp i huset finns en stor terrass som vetter mot Södermalm och Sjöstaden.

– Vi har haft flera visningar och ett antal diskussioner är i gång. Byggnaden erbjuder maximal synlighet och lokalerna anpassas helt efter hyresgästernas behov.

Sickla Front ligger precis i gränslandet mellan Sickla och Hammarby Sjöstad och området bjuder på rikligt med service, butiker och restauranger. Dessutom är kommunikationsläget utmärkt då bussar och Saltsjöbanan från Slussen stannar i närheten, tvärbanan stannar mitt emot byggnaden och för bilburna kommer Södra Länken upp intill huset, påpekar Ulrika Bengtsson.

– Det är en levande miljö och ett tryggt område där staden möter grönskan.

Vad för typ av företag skulle vinna på att etablera sig här?

– I Sickla finns flera stora teknik- och industriföretag, exempelvis Atlas Copco och Intrum Justitia. Sickla Front kan därmed vara ett mycket bra läge för denna typ av företag som önskar att finnas i ett större gemensamt sammanhang. Sickla Front riktar sig även till större företag som önskar en tydlig och egen identitet då det finns möjlighet att få ett helt eget hus eller dela med andra starka varumärken.

När är huset färdigt för inflyttning?

– Huset är uppe och det är bara vissa bitar kvar att färdigställa, rätt hyresgäst kan flytta in under andra kvartalet nästa år.

Lediga lokaler i Stockholm


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration