SAP till Sveavägen 44

Diligentia hyr ut 2 205 kvadratmeter till SAP Svenska AB på Sveavägen 44 i Stockholm.

Skriven av Sofia Grymer 2014-01-03 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Sveavägen 44
Bild: WIngårdhs Arkitektkontor


SAP är ett av de största mjukvaruföretagen i världen och en marknadsledande leverantör av fullintegrerade affärssystem och företagslösningar.

– Vi hade tre viktiga kriterier för vårt val av nytt Sverige-kontor: ökad tillgänglighet för våra kunder, partners och medarbetare; en arbetsmiljö som främjar vårt teamövergripande samarbete mellan innovativa IT-områden som Big Data, mobila och molnlösningar samt byggnadens höga miljöklassning, vilket är i linje med vårt mål att minska SAP:s ­koldioxidavtryck på miljön, säger Mattias Ström, ekonomichef på SAP Svenska.

Nu när SAP flyttar in, är fyra av fem hyres­gäster på Sveavägen 44 IT-bolag på frammarsch.

– Vi har inte medvetet riktat in oss mot IT-företag som hyresgäster, men det är heller ingen slump utan vi hoppas snarare på en ihållande trend, säger Markus Pfister, fastighetschef på Diligentia.

SAP:s nära 160 medarbetare kommer vid inflyttning kunna samverka med bland andra Klarna, Raysearch, Arbetsgivarverket, King och det nya hotellet som öppnas av Nobiskoncernen.

SAP har, under sin process att leta nytt kontor, företrätts av Jones Lang Lasalle.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration