Två nybyggen på Uppsala Business Park

Två nya byggnader ska uppföras på Uppsala Business Park.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-01-10 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

De båda Eurofinsföretagen Mikrokemi och Pegasuslab slår samman sina verksamheter i en ny byggnad. Eurofins köper en tomtyta på 3 000 kvadratmeter av Klövern, som äger Uppsala Business Park.

– I vanliga fall vill vi inte stycka av och sälja tomtmark, utan bygga själva och hyra ut, men här gjorde vi ett undantag. Eurofins har centrala direktiv från huvud­kontoret i Paris om att man ska äga sina egna laboratorie­byggnader. Uppsala Business Park är en självklar lokalisering för den här sortens verksamheter och det är roligt att vi kom fram till en bra lösning, som ger området ytterligare 50–60 arbetsplatser, säger Henrik Lindley, enhetschef för Klövern i Uppsala.

Klövern har också tecknat ett hyresavtal med Ica om en omlastningsterminal som ska byggas på området. Det rör sig om en modern logistikbyggnad på 2 700 kvadratmeter, specialritad för Ica som beräknas kunna flytta in i oktober 2014.

Sök lokaler i Uppsala


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration