Glasiären - en bra samhällsmix

80 procent av Glasiären är redan uthyrt, och fastighetsägaren AF Gruppen är mycket nöjd med den hyresmix som uppstått i byggnaden.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-03-01 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Glasiären är tidigt ute i den nya stadsdelen.
Bild: AF Gruppen


Vid årsskiftet flyttade den första hyresgästen in i den nya byggnaden i Kvillebäcken. Friskis & Svettis hyr 2 100 av byggnadens 12 500 kvadratmeter. Nästa verksamhet att flytta in var Socialkontoret och därefter Närhälsan Barn och Ungdomsmedicin. Även Swedbank, med både bankverksamhet och fastighetsbyrå har precis öppnat. I maj öppnar Lundby bibliotek i byggnaden och till hösten öppnar Arbetsförmedlingen.

– Jag tycker att det blivit en bra samhällsmix i fastigheten, vi är stolta över den, säger Davis Bergström, chef för fastighetsutveckling och projekt på AF Gruppen.

– Vi ser gärna någon form av kommunal service, alternativt kontorsverksamhet på de vakanta ytorna. På bottenplan finns dessutom en yta på 500 kvadratmeter vakant. Där letar vi efter en kommersiell aktör, exempelvis en livsmedelsbutik eller en restaurang, fortsätter han.

I dag är det ungefär 600 personer som arbetar i byggnaden och den har dagligen omkring 4 000 besökare.

– Ihop med saluhallen bildar det här det kommersiella stråket i området. Vi känner att detta är det nya Hisingen, och att Glasiären är den naturliga mötesplatsen där. Det blir en destination, en samlingspunkt för Hisingen. Våra hyresgäster upplever att fastighetens läge är centralt, några få hållplatser med kollektivtrafik från Centralstationen.

Byggd som bullerskydd


Davis Bergström säger att de redan har märkt att byggnaden har bidragit till en förändring av kontorsläget i Kvillebäcken.

– Det har inneburit att hyresnivåerna har hamnat på rätt nivå för att man ska kunna producera nytt i området. Det är ett tecken på att marknaden tycker att det här är bra. Vi bidrar till samhällsutvecklingen av Hisingen och Göteborg som helhet, säger han.

Fastigheten är byggd som ett bullerskydd mot trafiken, för ett möjliggöra byggnation av 2 500 bostäder på andra sidan fastigheten.

– Detta har även medfört att fastighetens inneklimat upplevs som mycket tyst. Fastigheten håller också en hög miljöstandard med sunda materialval och låg energiförbrukning.

I fönsterna finns ett inbyggt Econtrolglas som styrs elektroniskt och reglerar sol och värmeinsläpp.

– Det är vi först i Norden med, säger Davis Bergström.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration