Hyreskommentar Nacka

Nacka är en kommun där det händer otroligt mycket just nu. Befolkningen ökar och runt om i kommunen både planeras och byggs det väldigt mycket bostäder. För att möta den stora efterfrågan tittar man dessutom på att konvertera kontorsyta till bostäder, både i Nacka Strand och i Järla sjö.

Skriven av Cecilia Carlstedt 2014-10-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Nordier


Stora infrastruktursatsningar


I Nacka sker även stora infrastruktursatsningar. Det i särklass största projektet torde vara tunnelbanans blå linje, vilken ska förlängas från Kungsträdgården, via Sofia och sedan grenas mot Gullmarsplan och Nacka. Tanken är att trafiken ska vara igång till 2025 och stationer planeras till Sickla Köpkvarter och Nacka Centrum (Forum). Lite närmare i tiden ligger tvärbanans förlängning från Sickla Udde, till Sickla, vilket kommer att knyta ihop tvärbanetrafiken med Saltsjöbanan.

Båttrafiken från stan har även den utvecklats och numer har SL tagit över driften av "Sjövägen", vilken går mellan Nybroviken i Stockholms City via Nacka (Saltsjöqvarn, Finnboda, Kvarnholmen, Nacka Strand) och därefter vidare till Lidingö och Frihamnen.

Om man ser till kontorshyresmarknaden så kan man konstatera att det finns väldigt mycket spännande som händer även här. Intresset är stort och då det främst är väldigt många små och medelstora företag som söker sig hit så letar fastighetsägarna olika vägar att erbjuda dem bra ytor. Inte minst i form av olika kontorshotell- och företagsgemenskaper.

Nacka strand är ett av de stora kontorsområdena i kommunen i vilket det finns både lokaltyper och storlekar som passar alla företag. Många av byggnaderna vittnar om vår industrihistoria och i området finns kontorsgemenskaper med inkluderad service. Det finns även stora, moderniserade kontorsytor att tillgå och vid kajen ligger de små sjöbodarna med Saltsjön som närmaste granne.

Genomgått stor förändring

Nacka Forum är ju till stor del ett köpcentrum men här finns även kontorsytor, som av förklarliga skäl har ett mycket centralt läge i kommunen, både i dag och framöver.

Sickla, med sitt relativt citynära läge är ett område som har genomgått en stor förändring de senaste åren. I och med utvecklingen av Sickla Köpkvarter har även kontorshyresgästerna fått upp ögonen för området. Atlas Copco och Intrum Justitsia är tongivande hyresgäster men i takt med att området byggs ut och förtätas blir blandningen av branscher allt större. Precis som i de flesta städer.


Finns stora värden


Sammanfattningsvis kan man konstatera att det i Nacka finns stora värden i kultur(historia), natur och inte minst i och med det sjönära läget. Många av områdena har dock känts något perifiera för den genomsnittliga stockholmaren.

Med ovan nämnda infrastruktursatsningar och med kommunens ambition att "bygga stad" så kommer detta att förändras. De olika delarna knyts samman allt mer. Framöver kommer de företag som väljer att etablera sig i Nacka att ha goda möjligheter att få bra kontor i lättillgängliga lägen med prägel av både stad, hav och natur.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration