Nya hyresgäster i Park 49

Västsvenska Handelskammaren blir ny hyresgäst i Skanskas nya kontorsfastighet på Parkgatan i Göteborg.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-03-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Västsvenska Handelskammaren och Litigate Advokataktiebolag har tecknat avtal i Skanskas nya kontorsprojekt på Parkgatan i Göteborg.
Bild: Skanska


I februari 2016 flyttar Västsvenska Handelskammaren in i Park 49 som ligger vid Gamla Ullevi. Hyres­avtalet omfattar kontor på första våningen samt konferenslokaler i husets entréplan om totalt 1 230 kvadratmeter.

Skanska har även tecknat avtal med Litigate Advokat­aktiebolag om 400 kvadratmeter.

Kontorshuset har flera terrasser i olika våningshöjd som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska. På entréplan finns planer för en restaurang med uteservering.

Restaurangen har även har tillgång till terrassen på plan elva med panorama utsikt över centrala Göteborg. En av terrasserna är till för hyresgästerna i huset; här kan man som hyresgäst hämta andan eller kliva ur ­rutinerna för ett möte.

Huset kommer att certifieras på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed. Det innebär att inom projektet fokuserar Skanska på exempelvis energiförbrukning, sedumtak, gröna terrasser och hållbara materialval.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration