Stora moderna kontorsytor i Gårda

Partnertext


Lättillgängligt, flexibelt – och med perfekt skyltläge. När Wallenstam uppgraderar Turionhuset finns det möjlighet att hyra upp till 6 000 kvadratmeter sammanhängande moderna kontorslokaler på Södra Gubberogatan.

Skriven av Nicklas Tollesson 2015-11-18 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post


Artikelbild

Peder Wahlgren, Wallenstam.


Vid årsskiftet blir 6 000 kvadratmeter i den 20 000 kvadratmeter stora fastigheten på Södra Gubberogatan tillgängliga.

- Då passar vi på att uppgradera fastigheten med nya kyl- och ventilationssystem, ny fasad och en helt ny utemiljö. Vi kan erbjuda kontor i toppskick med inflyttning i vår, säger Peder Wahlgren, affärsområdeschef på Wallenstam.

Att så här stora sammanhängande ytor kommer ut på marknaden hör inte till vanligheterna. Samtidigt som det är möjligt för en tagare på hela ytan finns det goda möjligheter att dela upp lokalerna i mindre enheter.

- Det är ett väldigt flexibelt hus i och med att det finns flera entréer. Det innebär att vi kan erbjuda både mindre lokaler om cirka 150 kvadratmeter och upp till 6 000 kvadratmeter. Det finns även väldigt bra förutsättningar att växa eller kanske minska sina ytor i framtiden.

I dag finns bland andra Friskis & Svettis i huset.
Artikelbild

TRÄNING PÅ JOBBET. Friskis & Svettis har länge haft en populär anläggning i Turionhuset.


- Vi har vuxit successivt i huset och har nu en komplett träningsanläggning på 2 400 kvadratmeter, med gruppträning, gym och funktionell träning för både vana och ovana, berättar Thomas Fredriksson, verksamhetschef för Friskis & Svettis i Göteborg.

- Det här är en av våra äldsta anläggningar, vi har funnits här sedan början av 1990-talet. Läget har blivit allt bättre – fler och fler bor och arbetar i området. Många som har sin arbetsplats i huset tränar hos oss.

Turionhuset har ett väldigt lättillgängligt läge, intill E6/E20, nära till kollektivtrafik och gott om parkeringsplatser både i och utanför huset.
Läget intill leden innebär ett utmärkt skyltläge och en bit upp i huset har man utmärkt utsikt över Gårda.

- Gårda har utvecklats till ett väldigt attraktivt område, både för kontor och bostäder. Det har lett till ett kraftigt ökat serviceutbud med gott om restauranger, säger Peder Wahlgren.

Wallenstam är en av de större fastighetsägarna i Gårda och bolaget planerar i framtiden att bygga flera större kontorshus här.

- Gårda är ett område som bara växer i attraktivitet. Kommunikationerna är jättebra, samtidigt som det är gång- eller cykelavstånd in till centrum. Vi tror mycket på Gårda.
Artikelbild

STRÅLANDE UTSIKT. Från de övre våningarna i Turionhuset har man en fin utsikt över Gårda.


Turionhuset


• Namnet Turionhuset kommer från det gamla företaget Turion, som tidigare tillverkade choklad här. I dag är det bara den äldsta delen av fastigheten – tegeldelen i södra änden av huset – som finns kvar från Turiontiden. Den nyare delen uppfördes 1989.

• Utöver goda parkeringsmöjligheter planerar Wallenstam även för en egen cykel- och bilpool.

• Turionhuset är beläget 1 439 meter från Centralstationen, 1 324 meter från Svenska Mässan, 650 meter från Ullevi och 18 400 meter från flygplatsen i Landvetter.

Gårda


• Gårda kombinerar Göteborgs industrihistoria med nutidens moderna kunskaps- och tjänstestad.

• I dag är Gårda en mix av blandad bebyggelse och olika verksamheter. Pulsen är hög och området byggs ut och förtätas.

• Gårda ligger centralt i Göteborg med goda kommunikationer och utbyggd lokaltrafik, restauranger, caféer, evenemang i toppklass, promenadstråk och service.
Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration