Många nya företag till Vaksala Eke i Uppsala

Flera företag har under perioden juli till oktober etablerat sig i Vaksala Eke företagsby, som ligger mindre än tio minuter från Uppsalas stadskärna.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-11-23 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Uppsala kommuns Industrihus


Flera företag har under perioden juli till oktober etablerat sig i Vaksala Eke före­ tagsby, som ligger mindre än tio minu­ter från Uppsalas stadskärna. Svensk Butiks­ etablering flyttade in första augusti och hyr knappt 400 kvadratmeter. Ett annat företag som har etablerat sig är entreprenadfirman Jonas Trädfällning. De hyr nu en lokal på 500 kvadratmeter. Även Malte Månson verkstäder har flyttat till företagsbyn till en lokal om 800 kvadratmeter. I samtliga fall handlar det om lager­ och produktionslokaler med tillhörande kontorsutrymmen. Utöver nämnda etableringar är det fyra företag till som precis flyttat in och hyr var sitt höglager om vardera 100 kvadratmeter. Dessa är Raxo AB, Roslagsmiljö AB, Devo IT AB och Pixelfield.

AB Uppsala kommuns Industrihus äger hela området, och ser positivt på den senaste perioden då man haft flera inflyttningar och nästan ingen utflyttning.

– Vi kommer även i dagarna ha en "Första spadtag"­ceremoni för Xylem Water Solution som är ett av världens största företag. Vi påbörjar nu byggandet av ytterligare ett hus på området där Xylem flyttar in om cirka ett år, säger Christina Westberg på AB Uppsala kommuns Industrihus.

Lediga lokaler i Uppsala!


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration