Unga är beredda att gå långt för ett jobb

Nästan hälften av de unga som har deltagit i undersökningen var beredda att arbeta övertid och helger för att få det jobb som man vill ha.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-10-02 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Många går långt för jobbet.
Bild: Istock Photo


1000 ungdomar i åldern 16-30 år har intervjuats i en attitydundersökning som har tagits fram på uppdrag av Arbetsmiljöverket, Temagruppen Unga i Arbetslivet, TCO och Akademikernas a-kassa.

Åtta av tio unga vill ha ett fast jobb, där både arbetsmiljön och lönen är bra. Och de är beredda att gå långt för att få jobbet. 48 % uppger att de är beredda att arbeta övertid/helger och 82 % säger att de skulle genomgå nödvändiga utbildningar om det skulle krävas.

Att flytta till en annan ort, eller till och med till ett annat land, är också många beredda att göra. 69 % kan tänka sig att byta ort, medan 53 % är beredda att byta land.

De flesta som har deltagit i undersökningen vill arbeta med någonting som de brinner för, och de vill arbeta med bra kollegor. Att yrket är statusfyllt är däremot inte särskilt viktigt.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration